nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Pi critica la «manca de compromís» del Govern amb la llengua catalana

195883

El portaveu d’El Pi – Proposta per les Illes Balears al Parlament, Josep Melià, ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que impulsi la recuperació del Servei d’Ensenyament del Català en la seva «ambició, dimensió i solidesa que tenia abans de l’eliminació per part del Govern Bauzá».

El portaveu ha assegurat que des d’El Pi es dubta de l’eficàcia de les mesures en política lingüística del Govern. «La realitat és molt dura, en quinze anys el català a les Balears ha perdut el 10% dels parlants, només un 30% dels joves el fan servir, tenim una realitat complexa, el seu Govern ha de fer front a aquesta realitat», ha declarat Melià.

Així mateix, el diputat ha recordat que recentment han succeït diversos fets que conformen una situació de «manca de compromís» del Govern amb la llengua catalana. El mes de gener el Consell Social de la Llengua Catalana reclamava «un compromís prioritari i sense vacil·lacions» per l’incompliment en moltes ocasions per part del Govern de la normativa lingüística en vigor.

En la mateixa línia, el passat mes de febrer dimitia la secretària autonòmica de Política Lingüística, Agustina Vilaret. «Alguns diuen que per qüestions personals, altres apunten a desavinences de gestió d’aquesta àrea prioritària del Govern. També durant l’aprovació de la Llei d’Educació hi ha hagut un gran debat en relació amb el tema lingüístic i la vehicularitat amb sentències del Tribunal Suprem», ha explicat el portaveu.

Per a acabar amb la seva intervenció, Melià ha incidit que el desembre del 2020 el grup parlamentari d’El Pi ja va presentar una Proposició no de Llei al Parlament perquè el Govern donés una empenta en la seva política lingüística, i entre d’altres recuperés «una gran eina per a afavorir l’ús social de la llengua, el Servei d’Ensenyament del Català».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ¿?, fa mes de 2 anys
¿El PI?
¿I aixó qué és?
¿Un PI pinyoner?
Valoració:0menosmas
Per Dubten?, fa mes de 2 anys
Encara ho dubten? Poden estar segurs. Aquesta gent del PI fan tard perquè la gent del govern de n'Armengol des que varen signar els Acords pel Canvi ens han deixat ben clar que la política lingüística per a ells no era cap prioritat. En això precisament va consistir el canvi dels acords. Aquesta és la dura realitat, tant si agrada com si no agrada.
Valoració:5menosmas
Per xisca, fa mes de 2 anys
Tot està quedant ben clar respecte del català. Si els que manen no donen les ordes pertinents als seus subordinats, policia de l'Estat i demés funcionaris, aquests entenen que qui parla català amb ells, no es bon espanyol. Es un dissident..i ens maltracten. Entenc que si m'obliguen a canviar de llengua, no me respecten. Doncs, perquè no tallar.ho de cop? També les falten nassos per dir.ho clar. Si les feu toc toc al front, notareu que a dins no hi ha res. A les properes eleccions, tampoc en veureu
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente