nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Dia de les Balears al Parlament: visites guiades i discurs oficial amb referències a la guerra, al turisme i a la Covid

Amb motiu del Dia de les Illes Balears, el Parlament obri les seves portes. De les 16 hores a les 20 hores, la ciutadania podrà visitar i conèixer la història d'un dels edificis més emblemàtics de Palma.

Enguany, els visitants poden gaudir d'una audioguia per a telèfons mòbils, disponible en sis idiomes, a la qual s'hi pot accedir mitjançant un codi QR o un enllaç.

El matí, al Parlament, s'hi ha celebrat l'acte institucional. El president, Vicenç Thomas, ha reivindicat en el seu discurs institucional, la «reflexió necessària» per a decidir com afrontar el present i el futur del turisme, que començarà aquest dimecres amb el debat del decret llei de circularitat i sostenibilitat turística.

Thomas ha presidit a la Cambra autonòmica l'acte institucional amb motiu del Dia de Balears i en el seu discurs s'ha referit igualment a la invasió russa d'Ucraïna, escenari que ha qualificat com «extremadament negatiu, sense cap dret o justificació».
«Està en joc la vida dels ucraïnians, però també la democràcia i els seus valors de pluralitat, diversitat, drets humans i civils. Una guerra exigeix de les democràcies acció i contundència», ha assenyalat.

Sobre el futur del turisme, el president del Parlament ha subratllat l'inici «d'un debat important per a la Comunitat Autònoma» i ha recordat que l'article 24 de l'Estatut defineix el turisme com un element estratègic i que insisteix que el seu desenvolupament ha de ser compatible amb el respecte al medi ambient, el patrimoni, la cultura i el territori.

D'altra banda, Vicenç Thomas ha ressaltat que gràcies a l'autogovern i a la disponibilitat d'un sistema educatiu i de salut, una xarxa sociosanitaria i una economia preparada, s'han pogut combatre «les envestides de la Covid-19».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.