algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Pi reclama «un model constitucional més respectuós amb les nacionalitats i un sistema de finançament just per a les Balears»

195521

«En una data tan assenyalada com la d’avui, el dia les Illes Balears» El Pi- Proposta per a les Illes celebra «amb orgull» que «som projecte compartit, identitat, arrels i futur».

Així mateix, continuen reivindicant i reclamant «un model constitucional més respectuós amb les nacionalitats, després de més de quaranta anys de la seva aprovació consideram que és el moment de renovar i modernitzar la Constitució».

El Pi afirma que «també insistim i insistirem que el nou model de finançament que s’està elaborant sigui just per aquesta terra, i tengui en compte variables compensatòries, com la insularitat, la sobrepoblació, la població flotant i el principi d’ordinalitat».

El Pi defensa el concert econòmic, que tots els imposts siguin recaptats pel Govern i després «transferir una part a l’Estat per les despeses comunes».

El Pi afirma que «continuarem fent feina des de la centralitat política i defensant les màximes quotes d'autogovern per a les Illes Balears i la nostra identitat com a poble».

També declara que continuarà incidint en què «el Govern desenvolupi d'una vegada per totes l'Estatut d'Autonomia, i que reclami al Govern de l'Estat la transferència de les competències de costes, ports, seguretat, justícia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 2 anys
No sé si és massa fiable aquesta reivindicació, venguent de sa gent des Pi ...
Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 2 anys
El Pi, és a dir Melià, no tocarien primer donar alguna mostra del que fan quan governen, quan han de prendre decisions reals i no posturals? Ni a Porreres s'ha descobert perquè serveix El Pi!
Valoració:5menosmas
Per pino, fa mes de 2 anys
¿El pi?. ¿I aixó qué és?
Valoració:2menosmas
Per Tenim un problema, fa mes de 2 anys
perquè les autoritats espanyoles ja consideren que el model autonòmic és prou equitatiu i just, encara que de tant en tant arribi a Mallorca algun ministre, del partit que sigui, i ens faci creure que no ho pensen. Els catalans ja saben que abans aconseguiran la independència que el concert econòmic. El partits mallorquins no haurien de perdre el temps anant a cercar na Maria per la cuina perquè ja diuen que allà on no n'hi ha que no ni cerquin.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente