cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

El Pi lamenta la «falta de consens» en el model lingüístic de la Llei d'Educació

195127

El portaveu del grup parlamentari d’El Pi-Proposta per les Illes Balears, Josep Melià, ha comparegut en la roda de premsa prèvia al ple dels dimarts. Melià ha lamentat la «falta de consens» en relació al model lingüístic de la Llei d'Educació que es vota al Parlament dimarts.

Així mateix, el diputat ha reiterat que El Pi estava disposat a «cedir i a fer propostes més flexibles, si havia d’afavorir el consens desitjat amb el PP». El Pi defensa «el model del Decret de Mínims, creat pel PP, del qual ara es desdiuen per competir amb VOX. La Llei d’Educació el que fa és recollir bàsicament el model vigent. El Decret de Mínims i l’autonomia de centre en el projecte lingüístic de centre».

En aquest sentit, Melià ha explicat que El Pi és un partit que defensa la llengua i la cultura pròpia de les Illes Balears. «Pensam que és evident que quan els alumnes finalitzen la seva formació obligatòria d’ensenyament han de dominar les dues llengües oficials, el català i el castellà».

Ara bé, segons Melià, «requereix un esforç suplementari i un suport més constant la llengua pròpia de les Illes Balears perquè està amb una situació d’inferioritat; això és una evidència sociolingüística indiscutible».

Amb tot, el diputat ha acabat la seva intervenció remarcant que el que s’està fent a través de la Llei d'Educació és «recollir i pujar d’estatus jurídic a llei el model que estava al Decret de Mínims».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.