algo de nubes
  • Màx: 13.35°
  • Mín: 7.77°
13°

Armengol remarca que si els territoris dels Països Catalans s'uneixen aconseguiran «més coses» en el finançament autonòmic

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reclamat que Catalunya tengui «un paper més important a les taules multilaterals» sobre finançament autonòmic, i ha apostat per fer feina conjuntament amb el País Valencià i Catalunya per un nou sistema que beneficiï aquests tres territoris.

Ho ha dit aquest dimecres a la conferència 'Les Illes Balears, avançant-nos al futur' al CaixaFòrum Macaya de Barcelona, ​​que ha presentat el ponent de la Constitució Miquel Roca.

Armengol ha destacat que les Balears, el País Valencià i Catalunya són unes comunitats infradotades econòmicament: «Si ens ajuntam i fem força junts aconseguirem més coses», ha reclamat la presidenta, qui ha afegit que si no ets a les reunions ningú defensa els teus interessos, en referència a l'absència de Catalunya a les Conferències de Presidents.

Ha explicat que les relacions amb el País Valencià han avançat molt, i també ha afirmat que des que lidera el Govern hi ha hagut tres presidents a Catalunya, per la qual cosa creu que «és més complicat» establir relacions, però ha posat en valor que ja s'ha reunit dues vegades amb l'actual president de la Generalitat catalana, Pere Aragonès.

A més, Armengol ha assegurat que és optimista respecte a una reforma del finançament, però sap que «no és fàcil trencar la manera d'entendre Espanya de manera centralitzada», per la qual cosa ha apostat per lluitar a les taules de negociació, i ha criticat que el Ministeri no ha mostrat diligència en aquest sentit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per no Armengol, no, fa mes de 2 anys
Serà que ella hi ajuda molt !, i ara amb els seus al poder encara menys !
Quan s´espera que doni la cara, desapareix d´escena. Quin exemple tant edificant !
Valoració:0menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys
És que fins ara, ella tota soleta, poca cosa!
I això que és de la maeixa corda del Govern Central!
Valoració:0menosmas
Per per tu, fa mes de 2 anys
¿En qué debemos unirnos?. Esta miembra todavía no sabe que es peix gros, sempra sa manja an es petit. De cap manera.
Valoració:-4menosmas
Per No ho crec pare, fa mes de 2 anys
No crec que s'hagi posat la descripció Països Catalans a la boca, ni en broma. Segur que ha denominat els territoris"comunitats autònomes", tal com ella sol fer sempre. I pel que fa al finançament autonòmic, aquestes coses estan bé per als polítics que no tenen altra aspiració que l'autonomisme espanyol. Catalunya el que ha de fer és no deixar d'aspirar a la independència.

Valoració:3menosmas
Per Així és, fa mes de 2 anys
Ben cert. Tenim les mateixes arrels, la nostra cultura és semblant perque prové d'una cultura ancestral comuna a tots tres, parlam la mateixa llengua i a sobre, a menys que sigui qualcúna als que els han menjat el cervell, o que ve d'un altre indret i vol posar mal entre noltros per espenyar-ho, ens queim bé i ens apreciam.
Si som més nombrosos assolirem més avantatges, que si cada un reivindica pel seu compte.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente