algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Unidas Podemos demana ampliar la cobertura de la vacuna del virus del papil·loma humà també als homes

Unidas Podemos ha presentat aquesta setmana una iniciativa en el Parlament per a ampliar la cobertura de la vacuna del virus del papil·loma humà als homes, tal com es va acordar en el Consell Interterritorial de Salut.

La diputada d'Unidas Podemos impulsora de la iniciativa, Antònia Martín, ha explicat que «les Balears han de ser capdavanteres en vacunació», assegurant que «la vacuna del papil·loma salva vides, ja que prevé diversos càncers». «Hem de respondre a les reclamacions que les entitats professionals duen fent des de fa temps», ha emfatitzat.

La iniciativa ha estat signada també pels partits del Pacte, i en conjunt, han demanat al Parlament que insti el Govern espanyol a adequar el calendari vacunal de les Balears al del Consell Interterritorial de Salut en referència a la inclusió de la vacunació contra aquest virus perquè inclogui a més grups de risc.

En aquest sentit, Unidas Podemos ha recordat que «en aquests últims deu anys s'ha progressat molt en la disponibilitat d'aquesta vacuna, avançant en la immunització de la dona més enllà de l'adolescència, amb una evidència clara en els resultats», per això, Antònia Martín ha explicat que «a les Balears el calendari vacunal en vigor acull la vacunació contra el virus del papil·loma només per a dones, a les quals se'ls administren dues dosis als dos anys. Aquesta planificació difereix de l'aprovada en el Consell Interterritorial de Salut de 2021, que també inclou als homes en condicions específiques. D'aquí la necessitat d'aquesta iniciativa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.