algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
17°

José Ramón Bauzá és darrere el nou atac al català a l'escola

José Ramón Bauzá va arribar ala presidència del Govern sota una falsa aura de 'regionalista'. Una vegada al Consolat de Mar va desplegar unes polítiques contràries a la llibertat de llengua i de persecució de la llengua catalana, dels seus parlants i dels seus defensors.

La seva política extremista contra el català va despertar la resposta social contrària més gran i les mobilitzacions més importants de la història de les Balears.

De fet, el PP va assolir els resultats més baixos de la seva història i va patir una davallada de vots i va perdre gairebé la meitat dels escons.

Però Bauzá no ha captat el missatge i continua entestat en retallar la presència de la llengua pròpia de les Balears als pocs espais on ha recuperat presència com són l'administració pública, els mitjans de comunicació públics i l'ensenyament.

La nova estratègia de Bauzá i els seus acòlits fanàtics passa per intentar aconseguir que els tribunals obliguin els centres a fer «un mínim del 25% de l'ensenyament en castellà».

En l'estratègia dissenyada per Bauzá i els seus han activat dos grups, un amb el curiós nom de 'Profesores Libres de Ingeniería Social (PLIS)' i l'altre amb un nom que, curiosament, és un calc d'una organització catalana: 'Societat Civil Balear'.

Aquestes organitzacions de dubtosa representativitat han presentat un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) en el qual exigeixen que l'ensenyament a les aules de les Balears s'imparteixi en un 25% en castellà i, almanco, en una assignatura troncal.

A partir d'aquí, la següent passa serà intentar crear crispació en alguns centres d'ensenyament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ferm, fa mes de 2 anys

És molt senzill, a Mallorca, les persones que arriben amb una actitud de respecte cap a la nostra llengua i cultura, són i seran sempre benvingudes.
Per contra, als que han vingut amb la intenció de fer-nos callar i substituir la nostra llengua i cultura per una altra de forana; els mallorquins els hem de recordar que, ningú els ha convidat, i que se’n poden tornar per on han vingut.

Valoració:16menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

No t'has donat conte que pas de tu i als teus sinònims emblanquinats i més en foraster. Salut tenguem per veure la República Catalana i després els Països Catalans, cada cop més aprop.

Valoració:9menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@Escardapenyes
Hablaste con un filólogo-lingüista?.
Y entendiste algo?.
Sorprendido me tienes.
Cáspita.

Valoració:-5menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

Imagino que les escoles que fan un 25% més de castellà(que n´hi ha) hauran de reduïr fins al 25%

Valoració:15menosmas
Per de asco, fa mes de 2 anys

Los bestias de turno tienen, si o si, que buscarse un enemigo. Venga a cuento o no. Una vez "creado" ya se encargaran de lancearlo un día si y el otro también. Le tocó a Bauzá el "premio" de las hordas catalanistas.
Bauzá, lo único que pretendía es que los niños de Balears, al terminar los estudios, supieran catalán, castellano e inglés. Como en inglés, la mayoría de los enseñantes son analfabetos, Bauzá era la bestia a batir.
Id a ver como se desenvuelven los niños de Balears, con el inglés, incluso con el castellano. Si esto es lo queréis, sois peor que el franquismo en sus buenos tiempos.
¿Verdad, Francina?

Valoració:-11menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

Miserable lacai d'Espanya i dels seus interessos colonials.

Valoració:13menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Dissabte vaig xerrar amb un filòleg-linguista i me digué, aquí no hi ha "immersió lingüística" tenim un acord de mínims, firmat per el PP i en consens amb forças d'esquerra.crec que del 85 i aquest bossot ara vol fer de "Capitan Trueno" "Santiago i cierra España" no és més curt i cap de fave perque no pot
Salut i República Catalana i després, Països CAT.

Valoració:12menosmas
Per Bolton, fa mes de 2 anys

De la llengua dels mallorquins, eivissencs, menorquins, formentarnecs, valencians, catalans, del carxe, de la franja, Andorra, L'Alguer, Rosselló, El Vallespir, Capcir. De la llengua de més de 10 milions de persones.

Valoració:14menosmas
Per mallorquí, fa mes de 2 anys

Probablemente, el mejor Presidente que ha tenido esta Comunidad Autónoma.

Valoració:-20menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Es la viva representació del "loser". Un mediocre amb una obssessió malaltissa de perssecució a la llengua dels mallorquins.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente