nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Lluís Apesteguia assegura que MÉS per Mallorca no es conforma amb la «reformeta laboral»

El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha assegurat que no es conforma amb la «reformeta laboral» pactada per PSOE i Unides Podem amb els sindicats --CCOO i UGT-- i la patronal --CEOE-- i ha demanat «anar molt més enllà» per recuperar drets laborals.

Segons ha expressat Apesteguia en un fil de Twitter: «Cal valorar positivament que es recuperi la preevalença del conveni col·lectiu per damunt el conveni d'empresa si aquest empitjora les condicions laborals, o que es recuperi la ultraactivitat (és a dir, que els convenis es renovin automàticament fins que se'n pacti un de nou)».

Però en canvi, considera que «És un greu error no abordar la desestatalització de la negociació col·lectiva: la realitat social i del treball no és igual a les Balears que a Galícia, a Andalusia que al País Basc. No té sentit tractar igual allò que és diferent. Volem un marc laboral propi».

El líder de MÉS per Mallorca diu que «Pel que fa a les condicions d'acomiadament improcedent cal recuperar el control de l'autoritat laboral als EROs, o la indemnització de 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats (en lloc dels 33 dies amb un màxim de 24 mensualitats imposats actualment)».

Apesteguia afegeix que «Si parlam de les condicions laborals imposades de part (per posar alguns exemples: la mobilitat geogràfica, la distribució irregular de la jornada, l'assumpció de funcions impròpies...) cal recuperar els controls, les limitacions i la normativa garantista prèvia».

Apesteguia també ha explicat que «no ens esperin a la festa de la renúncia. Per molta música que facin sonar, la realitat és evident i diu que queda molta feina a fer. En la seva tramitació al Congrés es pot optar per tirar endavant aquest acord amb el PP o ser valents amb el bloc d'investidura».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Oportunitats, fa mes de 2 anys

Ja vàrem donar oportunitats a Barceló i després a Noguera i a Ensenyat i a Busquets... Per què n'hem de donar a Apesteguia? O és que repesenta res de diferent?

Valoració:0menosmas
Per Guolu, fa mes de 2 anys

Chico de paja. Noguera en soso

Valoració:2menosmas
Per Andreu, fa mes de 2 anys

La reforma de podemos-psoe fa prevaldre els convenis estatals a tots els altres que es puguin fer en els territoris. No respecta els territoris i, per tant, deixa en mans dels sindicats estatals, protegits pel sistema del 78, ugt i ccoo, el control i la gestió dels convenis, que podran deixar sense efecte els que hagin signat els sindicats d'un territori del "país autonòmic de les meravelles".

Valoració:0menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Votar PSOE/UP no és un vot útil pels que som d'esquerres i estimem aquestes terres i la nostra cultura catalana, més aviat el contrari, ja estam veient-lo ara. El vot verdaderament útil és votar els nostres, cap partit forester pot ser un vot útil pels catalans de Mallorca. Com més vots tingui Més, menys haurà d'anar al remolc dels altres. No vegeu la bona feina que fa el senador Vidal i altres polítics del partit? Votem els nostres si volem que no hagin d'anar a remolc dels partits foresters, les crítiques destructives no ens fa cap bé. Donem una oportunitat a Lluís Apesteguia i els seus, em sembla molt encoratjador el que diu. Aleshores, per què no l'hauríem de creure? No és just fer crítiques a priori, primer votem-los, després ja veurem si calen els retrets. No creieu?

Valoració:-3menosmas
Per Preocupat, fa mes de 2 anys

En Pedro Sánchez i na Yolanda Díaz estan molts preocupats en saber que MES no accepta la contrareforma laboral. I dubten si convocar urgentment als sr. Apesteguia a una reunió a la Moncloa o convocar eleccions anticipades perquè tenen molta por d'una moció de censura presentada per MES. Veurem com acaba aquest tema.

Valoració:6menosmas
Per Fan tard, fa mes de 2 anys

Haurien d'haver fet prpostes als aliats de Podemos d'aquí í no esperar els minsos resultats. O al PSOE de n'Armengol. I si no haguessin fet cas, després criticar. Més té un problema; sempre va a remolc del PSOE. És per això que després alguna gent fa el demoninat vot útil, perquè Més sempre està a l'espera del que decideix el PSOE que és el partit que du la iniciativa.

Valoració:1menosmas
Per ¿?, fa mes de 2 anys

Molt be.
¿I qué ferás?
¿Te desconformarás?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente