algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

MÉS reclama al Govern espanyol autoritzar un increment de l'IBI als grans tenidors amb habitatges buits

El Consell Polític de MÉS per Mallorca ha aprovat reclamar al govern de l'Estat els canvis legislatius necessaris per aplicar un recàrrec de la quota de l'IBI als habitatges buits. La mesura persegueix la finalitat de posar al mercat aquells habitatges permanentment desocupats i que, per tant, no tenen cap mena d'ús social. La mesura, plantejada durant el darrer Consell Polític, recull una demanda històrica del moviment per l'habitatge, i compartida també per MÉS. En aquest sentit, la regidora de Model de Ciutat a l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha explicat que la iniciativa pretén ajudar a combatre una situació que en el cas de les Illes Balears «és molt preocupant». Segons Truyol, «cal que des del municipalisme adoptem mesures valentes per aturar un mercat especulatiu que ha disparat a l'alça els preus dels habitatges».

De la mateixa manera, la formació ha insistit en la necessitat de posar límits legals al preu dels lloguers ampliar la reserva d'habitatges socials a la població més jove, una iniciativa que ja recull la nova Llei de Joventut impulsada per MÉS.

El Consell Polític de MÉS també ha donat llum verda per avançar en polítiques innovadores que permetin vincular el sector privat a la construcció d'habitatge a preus assequibles, de protecció oficial. «La corresponsabilitat és essencial per garantir el dret a un habitatge a aquesta terra». De fet, Truyol ha recordat que l'habitatge protegit només suposa l'1% del total de les Illes Balears. Per altra banda, Truyol ha dit que «hem d'avançar per fer realitat una llei estatal que permeti alliberar l'habitatge que actualment tenen segrestat els grans tenidors i els fons voltor».

Precisament, per poder desenvolupar polítiques d'habitatge «resulta imprescindible disposar de més recursos per part de l'administració». Un fet, que segons el coordinador de MÉS, Lluís Apesteguia, implica millorar el finançament. «Disposar de sobirania fiscal ens permetria dur endavant una política social més eficaç i efectiva. El problema de l'habitatge és greu i des de l'administració només hi podem fer front amb més recursos que de moment el govern espanyol ens nega. Exigim a l'Estat més finançament públic per a construir I comprar habitatge per incrementar el parc d'habitatge públic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 2 anys

Guillem.-
Los alquileres son caros, y comprar un piso es realmente imposible, porque en las islas sobran 500.000 personas venidas de todo el planeta. Además, el espacio es muy limitado. Como no se ha sabido parar, ahora tenemos un problema de imposible solución.
Aumentando el IBI, no se va a conseguir nada. Si queremos progresar en algo, hay que dar seguridad al propietario para que ponga las viviendas en el mercado. Muchos no lo hacen porque saben que si entregan la llave, presuntamente, dejaran de cobrar o cobrarán lo que les quiera pagar el inquilino. ¿Te parece raro?. Pues no lo es. Conozco casos
Y ahí lo dejo.

Valoració:0menosmas
Per memez, fa mes de 2 anys

Los del "Baleares", en un ejercicio de estupidez, siempre meten lo de "español" para dar a entender que se trata de "otro pais". Y como no llegan a más, ni llegarán, se tienen que conformar "mostrant es llautó" y haciendo el más espantoso de los ridículos.
Pero los tíos inasequibles al desaliento sin solución de continuidad, erre que erre.

Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys


L'IBI hauria de ser un impost progressiu, l'acumulació d'habitatges amb ànim de lucre s'ha de gravar molt més que el primer habitatge.
Amb tots els fons d'inversió europeu que estan aterrant a les Illes i adquirint habitatges, xalets, finques i terrenys rústics, es impossible trobar i adquirir un habitatge per viure amb un sou normal.

Valoració:5menosmas
Per Xesc, fa mes de 2 anys

No puntuam ni comentam comentaris en foraster.

Valoració:4menosmas
Per mallorquín, fa mes de 2 anys

¿y por qué no se lo reclama al gobierno francés?
¿o al italiano?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente