algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Armengol i Aragonès es comprometen al fet que les Balears i Catalunya facin front comú per protegir el català a la nova llei audiovisual

El Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya definiran estratègies comunes per a la recuperació econòmica mitjançant els fons europeus Next Generation. Així ho han explicat la presidenta, Francina Armengol, i el seu homòleg, Pere Aragonès, després d’una reunió que s’ha duit a terme aquest divendres al Palau de la Generalitat, la primera des que Aragonès va ser proclamat president.

Armengol i Aragonès s'han conjurat per defensar el català i la inversió a les televisions públiques autonòmiques en la nova llei audiovisual que s'està negociant al Congrés. Tots dos consideren prioritari establir unes quotes de protecció de la llengua.

El compromís ha sortit de la reunió que han fet aquest matí al Palau de la Generalitat i que forma part de la represa de relacions entre amb les comunitats de parla catalana.

En la reunió de treball, que ha durat més de dues hores, han coincidit en què la llei de l'audiovisual espanyola és una oportunitat per a enfortir la indústria audiovisual que hi ha a Catalunya i les Balears. També per millorar el finançament dels mitjans públics de ràdio i televisió dels respectius territoris: la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Radiotelevisió de les Illes Balears.

En aquest sentit, Pere Aragonès ha exigit a Pedro Sánchez que atengui aquestes peticions. «És important que aquesta qüestió es pugui resoldre abans de la tramitació dels pressupostos», ha dit Aragonès: «Per Catalunya especialment, pel futur de la nostra llengua, pel futur de la indústria audiovoisual del país, per tant, és absolutament rellevant i necessari que aquesta situació es desbloquegi i es desbloquegi favorablement.»

Per la seva part, Armengol, ha destacat que s'ha de seguir treballant en aquesta línia: «Quant al que costa i no costa entendre per part del govern espanyol la diversitat lingüística d'Espanya no és un fet d'ara sinó històric i, per tant, s'ha de seguir treballant en aquesta línia i, jo, com a presidenta de les Illes Balears, en aquesta línia, hi estic compromesa i hi seguirem treballant.»

La presidenta, però, ha posat en valor que «per primera vegada hi ha un govern d'Espanya molt més sensible amb aquesta realitat».

Finançament

Pel que fa al finançament de Catalunya i les Balears, les posicions entre els dos presidents són més allunyades.

Mentre Francina Armengol demana suport a Catalunya per millorar un sistema que perjudica els dos territoris, perquè aporten molt més a l'Estat del que en reben, Aragonès parla de sobirania financera en un marc d'independència. En tot cas, sí que defensa mantenir els fons Covid l'any vinent o «un instrument equivalent» en els pressupostos generals de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 2 anys

N'Armengol defensant el català? Ja vagarem a Eivissa que bé que ho fa i les ganes que hi posa. Un poc de serietat, Sra. presidenta, ja sap la dita aquella que diu que a les persones se les coneix pels fets i vostè, respecte al català, ja s'ha donat a conèixer prou vegades. Ja no té cap credibilitat, no fa falta que s'esforci, tanmateix no la creiem.

Valoració:5menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Si Armengol defensa el Català als mitjansde comunicació, però ella calla i gira la llengua quan un foraster maleducat la escrida a un discúrs, exigint-li que parli "en Espanyol", no just no li faran cas, si no que s'en riuran d'ella.

Valoració:6menosmas
Per Visca Catalunya sencera!, fa mes de 2 anys

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981



Per anar bé necessitaríem un sol president [MHP Carles Puigdemont] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president [MHP Carles Puigdemont]. Un president [MHP Carles Puigdemont] per al País Català. El President [MHP Carles Puigdemont] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.



http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.ht



Els claudàtors, naturalment, són meus.
Visca la República catalana! (UNA SOLA república de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).

Valoració:5menosmas
Per sensatesa, fa mes de 2 anys

És el millor que podriem tenir, dues comunitats treballant juntes en un mateix sentit i a favor del català. Per fi una mica de sensatesa.

Valoració:5menosmas
Per joan guasp, fa mes de 2 anys

Si defensen el català així com defensen la Nació Catalana i els nostres drets fonamentals, primer veuré l'ase mort de rialles.

Valoració:4menosmas
Per Santa Paciència, fa mes de 2 anys

Tornau-nos a posar TV3, sense retallades, com estava un temps, i tindreu alguna credibilitat.
Qui governava al 2009?
https://www.ccma.cat/324/el-senyal-de-tv3-desapareix-a-les-balears-i-sera-substituit-pel-canal-internacional-tv3cat/noticia/388065/

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente