cielo claro
  • Màx: 22.82°
  • Mín: 13.54°
22°

El Parlament rebutja, amb els vots del PSIB i Unidas Podemos, una proposta per a garantir la no discriminació lingüística per part de les empreses de seguretat

Aquest dimecres s'ha debatut al Parlament la Proposició no de Llei presentada per Més per Menorca per a una adequada atenció a la ciutadania per part de les empreses de seguretat i vigilància, que ha estat rebutjada amb els vots en contra del PSIB-PSOE, PP, Unidas Podemos i Ciudadanos.

Si bé l’Estatut d’Autonomia estableix l’oficialitat de la llengua catalana i que les institucions han de «garantir l’ús normal i oficial dels dos idiomes», i que han de crear les condicions que permetin als ciutadans emprar les dues llengües oficials en igualtat de condicions; els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears són vulnerats cada vegada més freqüentment. De fet, la proposta dels menorquinistes neix arran de la denúncia que va presentar un ciutadà menorquí el passat 11 de gener per la vulneració dels seus drets lingüístics per part d'un guarda de seguretat a l’Hospital Mateu Orfila.

Arran de les averiguacions que va fer Més per Menorca, es va saber que el contracte amb l’empresa que ofereix el servei de seguretat de l’Hospital Mateu Orfila no preveu la capacitació lingüística del personal que treballa de cara al públic oferint aquest servei. Per tots aquests motius, Més per Menorca va presentar aquesta PNL que demanava que el Govern inclogués com a requisit per a les empreses adjudicatàries de contractes públics acreditar que el personal que treballi de cara al públic sigui competent en llengua catalana. A més, la iniciativa dels menorquinistes proposava que, en els contractes públics de serveis de vigilància i seguretat, s’inclogués l’exigència per a les empreses adjudicatàries de formar el seu personal sobre drets lingüístics dels ciutadans.

Segons el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, «hi ha partits que consideren que el català és una llengua de segona, com ara el PP i Ciudadanos. I després hi ha el PSOE i Podem que damunt el paper defensen la igualtat entre les dues llengües oficials i a l’hora de la veritat mostren una insensibilitat total respecte la vulneració dels drets lingüístics de la ciutadania». «El rebuig a la nostra PNL significa reconèixer que els catalanoparlants són ciutadans de segona a les Illes Balears», ha conclòs.

La PNL ha rebut el suport de MÉS per Mallorca i El Pi - Proposta per les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

No sé si sabeu,que dintra d'aquestas empresas de seguretat,si troba lo milloret,del partit verd, supossadament,clar; fixauvos que molts,duen la bandereta,a la munyeca,o a la defensa.
Al santiscal,lis va prometa,que si ell gonyaba les generals,ells-as,tendrian l'estatus de autoritat.
Ja hem vist,( ha sortit per les televisions)com se les gastan, per l'estació de Sants,i la mena de personas que son,"suposadamnet",poc formats, xenófobs,violents homòfobs,i anti català,i catalans,.
Cal dir,que no tots-es son iguals,però,poden arrivar a patir les consecuencias,de no ser i pensar com ells-as...supossadament,clar.
Fageu la proba,parlaulis,amb la nostra llengua,amem com responan...



Valoració:0menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que. ... ... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.

Valoració:4menosmas
Per És el que passa, votant centralisme., fa mes de 2 anys

Doncs ha quedat ben demostrat que no és problema de dretes i d'esquerres, si no de que s'estimin les Illes Balears o bé se considerin un troç de terra a desballestar, per proveïr a les terres espanyoles estimades.
Si voleu que se protegesqui el nostre entorn natural, la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre equilibri demogràfic, la nostra seguretat, la nostra salut i els nostres doblers, voteu partits nostros. En hi ha de dretes, de centre i d'esquerres per poder estriar, però estrieu a partits d'aqui, per favor.

Valoració:11menosmas
Per Joan, fa mes de 2 anys

PSOE i Unidas Podemos, quina vergonya !....

Valoració:18menosmas
Per Al de baix, fa mes de 2 anys

Sí que ho diu, en la darrera línia

Valoració:13menosmas
Per Els partits espanyols?, fa mes de 2 anys

La notícia no diu què ha votat Mes per Mallorca, partit que fa part del Govern d'Armengol que, com tothom sap, ha renunciat a fer cap política mi imament estructurada.

Valoració:-8menosmas
Per Visca Catalunya completa i independent!, fa mes de 2 anys

Els partits espanyols (PSOE, Podemos, PP, Ciudadanos, etc.) no tenen vergonya.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente