muy nuboso
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
23°

Bauzá menteix al Parlament europeu i diu que el Govern imposa «l'ús exclusiu del català als sanitaris castellanoparlants»

L'eurodipuitat i alferes de l'exèrcit espanyol, José Ramón Bauzá Díaz, ha registrat dues preguntes al Parlament europeu adreçades a la Comissió Europea i que se sostenen en una explicació manipulada i falsa de la realitat.

La primera pregunta feta per Bauzá diu: «Com valora la Comissió la decisió del Govern de les Illes Balears d'imposar el català al personal mèdic, contravenint el seu dret constitucional a expressar-se en espanyol?»

La segona diu: «Quines mesures preveu adoptar la Comissió per a garantir que el Govern balear respecta els drets constitucionals del personal mèdic?».

Segons la introducció prèvia que ha registrat Bauzá: «El Govern de les Illes Balears va acordar recentment l'obertura d'un expedient informatiu i disciplinari al personal sanitari que no atengui en català als pacients, malgrat que la Constitució espanyola garanteix a tots els ciutadans el dret a expressar-se en espanyol, alhora que reconeix un especial respecte i protecció de la riquesa lingüística d'Espanya».

El text de Bauá no només inclou mentides flagrants, sinó que incorporà greus acusacions: «Amb l'aprovació d'aquesta mesura per l'Executiu balear, no sols es viola greument el dret constitucional del personal sanitari a expressar-se en la llengua oficial de l'Estat, sinó que s'atempta igualment contra la Carta dels Drets Fonamentals de la UE, que protegeix el dret a la llibertat d'expressió sense ingerència d'autoritats públiques i prohibeix la discriminació per motius lingüístics, en imposar l'ús d'una llengua exclusivament al personal castellanoparlant sota amenaça de represàlies laborals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa 12 mesos

Doncs no estaría gens malament que algun colectiu interposi una denuncia davant la taula del Parlament Europeu, adjuntant les proves de com es fa aquí i que un Europarlamentaria que no val dos duros i ja s'ha carregat dos partits possiblement ha incomplert el Codi Etic, perque, i no ho comprovaré, segurament està previst algun tipús de sanció si es meteix no just al Parlament, perque fa preguntes argumentades amb una falsedat, i també als ciutadans europeus peruqe ni es tenir dignitat, ni es tenir vergonya i a molts ens ofen que un mamarratxet així vagi mentint i escampant odi a una llegua minoritaria, que crec que també diu el Parlament Europeu que les defensa, i que la gent ofesa exigeix una sanció i disculpes públiques. Que la dignitat del Parlament Europeu no es pot veure tacada simplement perque aquí a aqueste genteta els hi consentin.

Valoració:12menosmas
Per Que la dugui molts d´anys!, fa 12 mesos

Quina grufa...!

Valoració:9menosmas
Per barrufet, fa 12 mesos

-Que li voleu fer si no té remei,....es pot ser mallorqui abduit per la "Castilla dominante" , però si a sobre es mentidér encare es més grossa la desgracia.

Valoració:28menosmas
Per Què lletja que és la mentida!, fa 12 mesos

Ser una persona d'honor alhora que un metider, és el mateix que beure i bufar:
Impossible..

Valoració:28menosmas
Per Ànima en pena, fa 12 mesos

Deu ser que els mallorquins catalanoparlants no li fan gasto a la farmacia. O quelcom per l' estil.

Valoració:25menosmas
Per Quanta falsetat !, fa 12 mesos

A EspaÑa menteixen els advocats, els jutges, els funcionaris, i ara els eurodiputats. Voldria saber si algú els retreu que diguin això i no el que realment succeix?
Vatua quin país de falsaris amb nòmina oficial !
Com es pot suportar que això sigui normal ?

Valoració:36menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente