muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Prop de 5.000 persones, amb dret a vot a les primàries, escolliran els candidats de MÉS per Mallorca

Les inscripcions al cens superen les dades de l'anterior procés convocat el 2018. La majoria dels electors votarà de manera presencial

Finalitzat el període d'inscripcions, la Comissió de Primàries ha tancat de manera provisional el cens de persones amb dret a vot que escolliran els caps de llista de MÉS per Mallorca en les properes eleccions al Govern, Consell i Ajuntament de Palma.

Així, tal com ha donat a conèixer el partit aquest dissabte, inicialment 4.658 electors decidiran el proper dia 24 d'octubre quines persones encapçalaran les candidatures de la formació ecosobiranista. El Cens definitiu es tancarà dia 10 d'octubre després d'un període de revisió per evitar duplicitats, errades o resoldre algun tipus de reclamació.

Segons les dades facilitades per la Comissió de Primàries de MÉS per Mallorca, la majoria dels electors (2.920) votaran de manera presencial a les diferents meses de votació que s'habilitaran en diferents punts de l'illa. La resta (1.738) participaran de manera telemàtica a través de la plataforma de votació habilitada.

Segons ha explicat la formació, el procés de primàries actual ha despertat molt d'interès i les xifres de participació superen les de les primàries celebrades el juny de 2018. Comparativament, el cens s'ha incrementat en prop de 500 persones. A aquestes bones xifres de participació cal afegir, a més, que MÉS per Mallorca ha incrementat la seva militància en gairebé 200 persones.

A partir d'ara, i una vegada el cens sigui definitiu, s'obrirà el termini per presentar les candidatures. Aquest termini serà del 4 al 10 d'octubre. A partir de l'endemà, i mai més tard de dia 13, les candidatures seran proclamades. Entre els dies 13 i 22 d'octubre, els candidats i/o candidates podran fer campanya. Les votacions tendran lloc dia 24 d'octubre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.