algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Unides Podem aconsegueix incloure la gratuïtat del material escolar per a famílies vulnerables en la futura Llei d'Educació

El Grup Parlamentari d'Unides Podem ha aconseguit, en l'últim minut de negociacions, que els socis del Pacte acceptin incloure la gratuïtat del material escolar per a les famílies vulnerables en la futura Llei d'Educació.

La vicepresidenta primera del Parlament i responsable d'Educació d'Unides Podem a la institució, Gloria Santiago, ha afirmat aquest dissabte que «aquest és un gran avanç cap a la igualtat d'oportunitats educatives a les Balears». «A Unides Podem ens tindran sempre treballant perquè aquestes siguin unes illes més justes amb la seva gent», ha afegit.

Santiago ha explicat que la seva formació «ha estat lluitant des del primer esborrany perquè la Llei d'Educació de les Balears inclogui el material escolar gratuït per a qui no s'ho pot permetre. És una qüestió de justícia social que a més es troba en els Acords de Bellver».

Així mateix, la diputada ha afegit que «el Govern ha de donar el millor de si mateix i vetllar perquè l'escola pública sigui un element igualador que garanteixi la igualtat d'oportunitats, a més d'assegurar que els alumnes rebin una educació de qualitat, sense importar el lloc en el qual hagin nascut».

D'altra banda, Unides Podem ha presentat una esmena en solitari, al no comptar amb el suport dels socis del Pacte, per a apartar les referències a la religió de la Llei.

En aquest sentit, Santiago ha explicat que «tal com ja s'ha dit des de la formació en reiterades ocasions, l'escola pública ha d'estar lliure de dogmes religiosos, lliure de condicionants. Els alumnes han de poder desenvolupar un esperit crític». Per això, ha incidit, «des d'Unides Podem es demana que l'escola pública sigui laica de veritat».

En total, la formació ha presentat sis esmenes, cinc de les quals han estat acceptades per part dels membres del Pacte i una en solitari. Dues de les esmenes consensuades estan relacionades amb la inclusió de la memòria democràtica i en la defensa dels drets humans. Una altra esmena pretén garantir el reconeixement i respecte a la diversitat i els drets LGTBI, i una última perquè l'orientació escolar i professional tingui en compte la personalitat i els objectius particulars dels estudiants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ben fet, fa mes de 2 anys

Bona mesura. Més ajudes als alumnes amb menys recursos, i menys entrebancs a la nostra llengua.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente