cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Gent per Formentera: «Reclamem al PSIB que se sumi al rebuig d’una llei que exclou la protecció del català»

Davant l’avantprojecte de llei de comunicació audiovisual promogut pel Govern espanyol, que s’ha fet públic aquesta setmana, Gent per Formentera ha hagut d’expressar la seva «preocupació» pel contingut que se n’ha pogut conèixer, on no es fixen uns mínims de producció en català a les obres de les grans plataformes audiovisuals accessibles a l’Estat espanyol.

«En la situació de fragilitat de la nostra llengua davant les dinàmiques dels mercats, entre ells l’audiovisual, fets com aquests només fan que augmentar-ne la indefensió i el perill d’esdevenir una llengua residual», han remarcat.

Gent per Formentera ha lamentat la «poca sensibilitat del govern PSOE-Podemos envers la nostra llengua i envers la diversitat lingüística i cultural de l’Estat espanyol, que, una vegada més, queden en paraules sense traducció en fets. Hem de denunciar que el PSOE és reincident en aquesta línia, després que al mes de març s’aliés amb PP, Vox i Ciudadanos per impedir la igualtat de totes les llengües de l’Estat en àmbits públics com el Congrés dels Diputats, coherentment amb el seu acord amb el PP el 2005 per imposar al reglament el castellà com a única llengua a la cambra, o en les repetides votacions conjuntes amb el PP per impedir la oficialitat del català a les institucions europees».

La formació espera que les notícies sobre l’ajornament de l’aprovació de la llei de l’audiovisual «realment sigui per tenir en compte la protecció del català».

Des de Gent per Formentera han volgut donar suport a les iniciatives de MÉS per Mallorca. D’una banda, del Grup parlamentari que portarà al Parlament una iniciativa per a garantir la producció audiovisual en català a la llei de comunicació audiovisual. I, d’altra banda, la del senador Vicenç Vidal qui ha instat dins de la Comissió de Control de RTVE a ampliar les hores de contingut audiovisual en RTVE en llengua catalana a les Illes Balears i al seu compromís a reivindicar que la llei de comunicació audiovisual no exclogui la protecció del català.

«Davant del silenci del Govern, i de la presidenta, Francina Armengol, sobre aquest maltractament continuat a la nostra llengua per part d’un govern suposadament progressista i amic, li reclamem que el PSIB se sumi al rebuig d’una llei que exclou la protecció del català i doni suport a la iniciativa en defensa del català en la llei audiovisual», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Vergonya PSOE! S'ha de veure que obedient va ser na Francina a Eivissa quan un foraster exigí a crits que fes el seu discurs en "Español". Això explica la seva passivitat davant de qualsevol demanda de protecció del català. Espero que tots els catalans de les Illes li neguem el vot a les pròximes eleccions, ens mereixem polítics que defensin la nostra cultura i no renegats que l'ofeguin. Els partits illencs haurien de fer alguna cosa més contundent que callar o gemegar amb la boca petita com fan ara, perquè l'abstenció, conseqüència de la seva conducta, podria donar-los una mala sorpresa.

Valoració:8menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

reclamem = reclamam

Valoració:5menosmas
Per Visca Catalunya sencera!, fa mes de 2 anys

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981



Per anar bé necessitaríem un sol president [Puigdemont] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president [Puigdemont]. Un president [Puigdemont] per al País Català. El President [Puigdemont] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.



http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.ht



Els claudàtors, naturalment, són meus.
Visca la República catalana! (UNA SOLA república de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).

Valoració:8menosmas
Per A Mallorca, en català!, fa mes de 2 anys

Tant a IB3 Ràdio com a IB3 TV: prou de parlar bleda!



https://www.bibiloni.cat/correcciofonetica/index.html

Valoració:8menosmas
Per IB3, fa mes de 2 anys

No cal anar tan llull, vull dir que abans de preocupar-vos de llei sobre comunicació audiovisual, vos hauríeu de preo upar de millorat la mala qualitat d'IB3, tant pel que fa a la qualitat del català com la de la programaci{ general, i no en parlem del barroer partidisme a favor del PSOE més espanyolista.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente