algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L'Audiència espanyola tanca la revista Kalera Info per enaltiment del terrorisme

L'Audiència espanyola ha ordenat el tancament de la publicació Kalera Info i de la pàgina web Kalera Kalera. El tribunal acusa la publicació d'haver comès suposadament un delicte d'enaltiment del terrorisme.

«L'estat profund arremet contra l'activitat d'un partit polític. Atempta contra els drets fonamentals i actuacions lícites com ara el dret d'informar», han dit els membres de Sortu, Haimar Altuna i Oihana Garmendia. També han anunciat que els advocats de Sortu presentaran un recurs contra l'ordre de tancament.

La revista Kalera Info i la seva pàgina web estan vinculades a Sortu i es dediquen a informar sobre els presos bascs i la situació a les presons.

La persecució de mitjans és una de les moltes formes repressives contra l'independentisme basc. El 1998, el mateix tribunal, sota la direcció del jutge Baltasar Garzón, va ordenar el tancament del diari Egin. Cinc anys després, per ordre del magistrat Juan del Olmi, es va tancar Egunkaria. Ambdós tancaments varen ser declarats il·lícits al cap d'uns quants anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Va de refranys, fa mes de 2 anys

"La cabra tira al monte". Ia "Audiencia Nacional" tura cap al "Tribunal de Orden Público" del temps del franquisme.d'on prové.

Valoració:10menosmas
Per Precedents, fa mes de 2 anys

Això ja ho feien Marlaska i Baltassar Garzón quan eren jutges.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente