algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'Assemblea Nacional Catalana prepara grans mobilitzacions per commemorar el 1r d'octubre

L'Assemblea Nacional Catalana ha organitzat tot un seguit d'actes per a commemorar el Primer d'Octubre.

Tal com ha publicat Vilaweb, el primer d'octubre es farà un gran acte a l'Espace La Catalane, a Illa (Rosselló). Serà a les cinc de la tarda. Quan s'acabi, en sortirà una columna de vehicles encapçalada per un cotxe carregat d'urnes del referèndum que anirà fins a Figueres, on es farà un concert de clausura amb Ginestà i Xavi Sarrià. Abans de l'actuació musical també es farà un acte polític breu. L'acte vol reivindicar el paper de la Catalunya Nord en la compra, l'emmagatzematge i la distribució de les urnes del referèndum d'independència del 2017.

Actes a diversos punts del Principat

A més, el primer d'octubre mateix, l'ANC també organitzarà actes a més punts del Principat en què la repressió de la Guàrdia Civil i la policia espanyola va ser especialment dura. En aquests actes, hi haurà urnes de l'1-O que s'hi hauran transportat de Catalunya Nord.

El 2 d'octubre hi haurà tres marxes simultànies a peu

El 2 d'octubre, l'ANC organitzarà unes quantes marxes simultànies a peu –unes cinc hores de caminada– per a reivindicar el llegat de l'1-O i la independència. La primera sortirà de Sant Julià de Ramis a les vuit del matí i acabarà a Aiguaviva; la segona anirà de Vinaròs a la Ràpita –amb el suport d'Acció Cultural del País Valencià i la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià–; i la tercera, de la Parada de l'Àngel (Llitera) a Lleida.

A Aiguaviva es farà un acte polític a les dues del migdia, a la pista esportiva. L'organització posarà autobusos a disposició dels participants per a tornar a Sant Julià de Ramis o Girona una volta s'hagi acabat l'acte. A més, l'organització ofereix als assistents al concert de Figueres la possibilitat de dormir al Pavelló de Sant Julià de Ramis. L'endemà, es donarà esmorzar a qui hi hagi pernoctat. Caldrà inscriure's a tot arreu.

Quant a la marxa de Vinaròs a la Ràpita, començarà a les 14.00 a la plaça Parroquial de Vinaròs. A les 21.00 es farà un acte polític a la plaça 1 d'Octubre de la Ràpita. També hi haurà autobusos d'11.00 a 13.00 per als participants de la marxa. La marxa de ponent, finalment, sortirà a les 6.00 de la Parada de l'Àngel i anirà fins a Lleida tot passant per Alcarràs vora les 8.00. L'acte polític es farà a l'Escola Oficial d'Idiomes de Lleida a les 14.00.

El 3 d'octubre es farà un gran acte polític a Barcelona

Finalment, el 3 d'octubre es farà un gran acte polític a Barcelona amb la voluntat que hi participin totes les entitats i organitzacions que van fer possible la vaga del 3-O. Se'n donaran més detalls pròximament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.