algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.24°
11°

José Hila: «No hi haurà lloguer turístic en habitatges plurifamiliars a Palma»

188453

El batle de Palma, José Hila, ha asseverat que a Palma «no hi haurà lloguer turístic» en habitatges plurifamiliars.

Així ho ha manifestat en ser demanat pels periodistes i ha transmès un «missatge de total tranquil·litat» als ciutadans respecte a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), que tomba la decisió de Cort del 2018 de prohibir el lloguer de vacances en habitatges plurifamiliars.

Hila ha considerat que l'Ajuntament de Palma «va prendre una decisió valenta» ja que va ser el primer a regular el lloguer turístic en pisos «a través d'una iniciativa popular». «Som conscients de la dificultat de l'accés a l'habitatge i nosaltres necessitàvem ser un govern valent per a defensar els residents enfront del lloguer turístic», ha dit.

Abans de la zonificació decretada per Cort en aquesta normativa, sobre la qual aquest dijous ha dictat sentència el TSJIB, Hila ha admès que permetre el lloguer de vacances a plurifamiliars era «posar més pressió al preu del lloguer per a residents».

Hila ha considerat que a Palma hi ha «suficient» oferta turística entre els hotels i els unifamiliars per a respondre a la demanda turística.

Malgrat que Cort recorrerà la sentència, Hila ha explicat que la prohibició es mantendrà finalment perquè, de ser rebutjat el recurs, el PIAT del Consell de Mallorca preveu que en el cas que caigui una zonificació només es permetrà el lloguer de vacances en habitatges unifamiliars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Així com el d3ject, també l'alab, fa mes de 2 anys

Gràcies.
És que tots els que defensen aquesta activitat turística que perjudica la salut fiísica i mental dels ciutadans i la seva vida professional i laboral, demostren ser uns grandiosos egoístes que se mereixen que se torni en contra seva i que ho patesquin també ells.

Valoració:2menosmas
Per Jeroni, fa mes de 2 anys

Senyor Hila



Deixi de fer el ridícul i negocii una regulació justa

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente