muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'Audiència espanyola processa per terrorisme els 13 CDR perquè «evidencien una gran radicalitat»

El magistrat de l'Audiència Nacional espanyola Manuel García Castellón ha processat per pertinença a organització terrorista els 13 presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) vinculats amb la denominada 'Operació Judes', practicada el setembre de 2019, i a nou d'ells, a més, per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista.

En el seu acte de processament, el magistrat considera que aquest grup formava dins dels CDR l'anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula integrada pels investigats formada per grup reduït d'individus de diferents CDR, que «evidencien una gran radicalitat» i pretenia assaltar el Parlament.

La creació d'aquesta cèl·lula ve motivada, segons el jutge, per la necessitat de comptar dins de l'estructura dels CDR amb un grup clandestí d'individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a «la causa», havent-li estat encarregades la realització de les accions més sensibles.

Els investigats, tots ells, diu l'instructor, comparteixen principis ideològics favorables a la independència de Catalunya i l'activisme radical per aconseguir-la. El seu objectiu final com a organització, era aconseguir la independència de Catalunya, emprant per a això la violència en la seva màxima expressió, forçant amb això, de manera coercitiva, a les institucions a concedir per la via dels fets la separació de Catalunya de la resta l'Estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Que repitan los angelitos CDR

Valoració:-1menosmas
Per letal, fa mes de 2 anys

Les togues per una banda, i per l´altra les clavagueres estatals, quina mescla tant metzinosa i letal.

Valoració:6menosmas
Per Que ho són de bàmbols i dolents!, fa mes de 2 anys

De què van!....
Quin argument és aquest?
Està contemplat en el codi penal?

Valoració:7menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

És el cop d'estat de les togues.
I la darrera d'aquests jutges i fiscals amb el seus càrrecs temporals caducats, però que se neguen a dimitir, han comunicat que a partir d'ara els jutges militars els ajudaran en els tribunals superiors.
Això és molt greu i molt brut. I ja és d'esperar d'un moment a l'altre, que ells instaurin una dictadura que sigui la que governi.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente