muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.33°
12°

La consellera de Salut sobre el català a la sanitat: «Convidam qualsevol usuari que consideri que no ha estat ben atès que reclami»

La consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez, ha defensat aquest dimecres que «s'ha de garantir» poder usar el català per part d'usuaris i treballadors a la sanitat pública i ha afirmat que la llengua «mai no ha estat un impediment» per la contractació de professionals.

«Tothom té el seu temps. Pensam també que és important el foment en positiu, donar facilitats als treballadors i pensar que els usuaris puguin tenir també el dret a expressar-se en una de les dues llengües oficials», ha manifestat a Eivissa.

Gómez ha contestat així les reclamacions d'algun sindicat mèdic sobre el català. Així mateix, ha remarcat que si algun usuari considera no haver estat atès com correspon, pot formular la reclamació corresponent.

«No hi ha cap canvi en la normativa. L'Estatut d'Autonomia ho preveu així com la Llei de Normalització Lingüística i el Decret d'Ús de Català a l'Administració Pública. Per tant, convidam qualsevol usuari que consideri que no ha estat atès com pensa que l'haurien d'atendre que formuli una reclamació en els serveis d'atenció a l'usuari. Evidentment, aquestes reclamacions s'estudien, s'analitzen i s'actua en conseqüència», ha explicat.

A més, la consellera ha remarcat que la llengua «mai no ha estat un impediment per a la venguda de nous professionals d'arreu del món. Tothom té el seu temps, és important el foment en positiu, donar facilitats als treballadors i pensar amb els usuaris perquè puguin tenir el dret d'expressar-se en una de les dues llengües en català»,

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per AVÍS, fa mes de 2 anys

Aquesta tal Carme ès en Multinik travestiit. I ens ho diu a noltros, que feim oi, per mor de que protestam degut a que aquests sanitaris tan maleducats ens maltracten i humil.lien per parlar en la nostra llengua.
A menys que siau uns gonelles renegats de la pròpia terra, no li doneu punts
No ens imaginam com és l'obssessió que arribena sentir per noltros. I tot perque no els desmontrm els seus negocis feixistes.

Valoració:5menosmas
Per Preguntador, fa mes de 2 anys

i després d´haver reclamat, es Govern posarà un poc de voluntat en sa solució, o farem rialles ?

Valoració:10menosmas
Per És un problema ben greu, fa mes de 2 anys

Oi fa que els immigrants ens tractin als mallorquins com si fóssim escarabats o xinxes. Si aquests nouvibguts ( alguns de fa vint anys i més) son curts o ganduls és el seu problema i no ténen dret a maltractar-nos ni a tractar de fer desaparèixer la nostra cultura.
I tot perque el Govern no paga bé als metges que son bons professionals, aquests s'en van a altres comunitats i ells contracten als que no volen enlloc.

Valoració:9menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Idò, bé,els usuaris de la sanitat pública et convidem a tu, consellera, que et posis a treballar de valent perquè no se'ns vexi ni hàgim de reclamar després. És la vostra obligació fer-ho possible (conselleries i govern) i és el nostre dret que així sia. A partir d'ara, ser atesos en la llengua d'aquí ha de ser la norma, no com ara que és l'excepció. Si ens fan el favor, els politics, prou d'escenificacions que semblen talment pensades per a babaus i a fer complir la normativa a tot déu, els polítics dels partits del pacte, els primers, que donin l'exemple als altres.

Valoració:8menosmas
Per Joan Josep, fa mes de 2 anys

I perquè no posen fil a l'agulla i així no haurem de reclamar? És el nostre dret. Però, també és la seva obligació com a servidors públics el garantir-lo sense haver de reclamar-ho.

Valoració:10menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Ja està bé de fer comèdia. Està claríssim que és massa habitual i, teniu molt clar qui i quan ho fa.
Estarem atents perquè complir els acords de cartelleria a tots els centres i hospitals.
Això ja no s'ha de retrassar més.

Valoració:10menosmas
Per Carme, fa mes de 2 anys

Arribareu a fer oi amb aquets dois

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente