cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

Més per Menorca demana al Govern d'Espanya protecció per a l'activista sahrauí Sultana Jaya

El grup menorquinista al Consell Insular demana a través d'una carta enviada al president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, que subministri protecció a Sultana Jaya, activista sahrauí, que fa vuit mesos que es troba tancada al seu domicili i en aquests moments també malalta de Covid-19 suposant un gran perill per a la seva integritat física.

«Des del passat 13 de novembre, quan l'exèrcit marroquí va obrir foc en la zona de Guerguerat contra civils sahrauís que protestaven pacíficament, la situació als territoris ocupats del Sàhara Occidental no ha fet més que empitjorar. La ruptura de l'alto el foc, a més de suposar un augment de la tensió d'aquest conflicte no resolt ha suposat un empitjorament de les condicions de vida de la població local i de la vulneració sistemàtica dels drets humans que des de fa anys practica el Regne del Marroc contra els i les activistes sahrauís», han explicat des de Més per Menorca.

La Delegació a Espanya del Front Polisari ha reclamat al Govern d'Espanya que vetlli per la seguretat de l'activista i la seva família. Més per Menorca s'adhereix a aquesta petició i demana a l'Executiu que «compleixi amb les seves responsabilitats com a potència administradora d'aquesta zona en conflicte».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Si consideren que han de donar assil a aquesta senyora, esper que ho facin tenint en compte les seves circunstàncies i que no li facin cas al rei del Marroc, per més que que amenaci i prengui tepresàlies.
El rei d'Espanya hauria d'anar a parlar amb el monarca Alahuita i posar les coses al seu lloc, a veure si se comporta com pertoca.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente