nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

MÉS lamenta que sense la col·laboració del Govern espanyol les Illes Balears no podran acollir dones refugiades de l’Afganistan

MÉS per Mallorca ha registrat al Parlament una Proposició no de Llei reclamant al Govern espanyol i les autoritats europees eliminar l'exigència de visat per a les dones afganeses que arribin a Europa. De la mateixa manera, la iniciativa contempla paralitzar les deportacions dels ciutadans d'origen afganès. Tot, segons el portaveu parlamentari Miquel Ensenyat, perquè l'oferiment del Govern per acollir dones i nines refugiades de l'Afganistan «no podrà ser efectiu sense la participació directa i activa del Govern espanyol».

En aquest context, Ensenyat ha explicat que d’acord amb les primeres estimacions, s'espera que més 800.000 persones intentin fugir del país i, per tant, ha dit, «caldrà fer front a un dels majors moviments migratoris dels darrers anys». En aquest context, ha recalcat que aquesta situació «requereix la participació activa i coordinada dels poders públics, institucions, agents socials i ciutadania per a garantir i protegir els drets de les persones desplaçades, així com adoptar les mesures necessàries a mitjà i llarg termini perquè aquestes puguin viure amb seguretat i dignitat».

D’acord amb Ensenyat, «la gravetat i magnitud de la situació, però, fa necessària la unitat i també la solidaritat dels països europeus en l'adopció d'una estratègia comuna d'ajuda als refugiats. De fet, cal mobilitzar totes aquelles agències europees d'asil, immigració i protecció civil que poden contribuir a la implantació d'un sistema d'acolliment eficient». En aquest context també ha insistit en que davant una situació com aquesta, «cal combatre, amb més intensitat si cap, les xarxes de tràfic d'éssers humans, principals beneficiàries d'aquesta mena de situacions, mitjançant la cooperació internacional i amb l'objectiu principal de la protecció de les víctimes».

La iniciativa de MÉS també inclou una petició perquè el Parlament condemni tota violació de la Convenció de Ginebra de 1951 i les successives normatives nacionals i europees. Així mateix la proposta inclou una crida a la participació activa de les Illes Balears i els seus agents socials, polítics i econòmics en la resolució d'aquesta crisi de refugiats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.