algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.45°
11°

Garrido defensa que el decret de sancions antibotellada «es dirigeix a una minoria en benefici de la majoria»

186491

El ple del Parlament ha validat el decret llei 7/2021, de modificació del Decret llei 11/2020 de 10 de juliol, pel qual s’estableix un règim sancionador específic per a fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la Covid-19. L'ha defensat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, davant el ple.

Una normativa que ve motivada, segons ha explicat la consellera, per la necessitat i urgència de dissuadir una determinada part de la població d’incomplir les mesures sanitàries per a frenar la Covid-19. «La norma que validam avui es dirigeix a una minoria, en benefici de la majoria», ha apuntat Garrido.

En concret, el decret llei proposa reforçar el control i endurir les sancions «a la minoria que es mostra incapaç d’actuar preservant el bé comú, amb la qual volem ser contundents i inflexibles».

La consellera ha reiterat que «l'evolució de la pandèmia en l'actualitat es caracteritza perquè la majoria dels nous casos identificats estan ocorrent en població jove no vacunada i s’associen a la celebració d'esdeveniments superdisseminadors, on grups nombrosos de persones passen temps perllongats en situacions amb elevada probabilitat de no seguiment de les mesures de prevenció de la transmissió, com ara l’ús de la mascareta o el manteniment de la distància de seguretat. Aquesta nova situació de gravetat en la transmissió del virus, donada a festes il·legals i botellades, ha de ser tallada a fi de preservar el dret a la salut».

D’aquesta manera, se sanciona amb un mínim de 1.000 euros la participació en una botellada; un mínim de 2.000 si es participa en una botellada sent contacte estret i amb un mínim de 5.000 euros si es fa botellada sent positiu per Covid-19. També es proposa una sanció mínima de 5.000 euros per la venda d’alcohol fora de l’horari permès.

Malgrat això, Garrido ha volgut deixar clar que «el comportament de la ciutadania a Balears és, en la immensa majoria, excepcional, malgrat que el visionament de les imatges dels incompliments d’una part de la població ens puguin induir a pensar el contrari».

Finalment, es considera persona responsable de les infraccions els propietaris dels habitatges o espais on es facin festes il·legals, en cas que no comuniquin la identitat de les persones que hagin contractat l’allotjament de l’habitatge o l’espai on s’hagi comès la infracció si n’és el cas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.