algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
17°

Amengual: «A El Pi hi ha fidelitats externes que han demostrat que el consens sorgit del darrer congrés era una il·lusió»

El president d'El Pi-Proposta per les Illes, Antoni Amengual, ha explicat aquest dimarts que el motiu que hagi dimitit la direcció del partit es deu al fet que «hi ha fidelitats externes que han demostrat que el consens sorgit del darrer congrés era una il·lusió». «Jo no crec en fidelitats sinó en lleialtats, les fidelitats es paguen», ha remarcat Amengual.

En una roda de premsa, Amengual ha assegurat que ell i el seu equip han treballat perquè «el partit ressorgís» després de la sortida de l'expresident Jaume Font fa menys d'un any. A més, ha destacat que la seva era una executiva que unia els dos corrents interns, però que han xocat «amb projectes personals».

Ha estat un any intens, agafàrem un partit xapat, érem una direcció de consens i ho vàrem donar tot perquè El Pi necessitava un canvi. La nostra intenció era crear una vertadera força illenca que defensàs els interessos d’aqueixa terra. Sense sucursalismes.

No obstant això, ha destacat que «el projecte polític col·lectiu del nostre equip ha xocat amb projectes polítics personals. Hi ha hagut persones que no han sabut o no han volgut sumar-se a fer feina en aquest projecte».

En aquest sentit, ha afirmat que «abans de posar-se en una lluita fratricida que trenqui el partit», l'executiva ha pres la decisió de convocar un congrés extraordinari per al 25 de setembre. D'aquest congrés «haurà de sortir un equip que haurà de trobar un nou consens».

Així mateix, Amengual ha criticat que hi ha persones a El Pi que «haurien de canviar la seva forma de pensar», però que «si no ho fan potser haurien d'intentar dirigir el partit». Tot i que ha evitat assenyalar ningú, la vicepresidenta, Lina Pons, sí que ha dit que hi ha hagut un xoc amb un corrent intern «que no ha sabut sumar-se al projecte».

Precisament, Pons ha remarcat que el que no hauria de succeir és que «encara es vulguin fer polítiques de segle XX» i que un partit «no hauria de ser un club d'amics venguts a més». Amb aquesta afirmació, s'ha referit a «l'autonomia amb què actuen algunes direccions en els pobles».

Tant Amengual com Pons han assegurat que estan a favor que en els pobles hi hagi una autonomia, però que aquesta ha d'anar «lligada a un sentiment de partit».

Cal ressenyar que Pons ha incidit que un dels seus compromisos amb els votants era que el partit no pactaria amb Vox. No obstant això, més enllà de l'executiva, la vicepresidenta no ha aconseguit «que internament es marqui aquesta línia vermella».

D'altra banda, mentre que Amengual ha anunciat que es retira de la política, Pons ha explicat que deixa el càrrec de portaveu i que per ara romandrà com a diputada.

També dimiteixen el secretari d'Estratègies i Comunicació, Josep Franco; el tresorer, Miquel Porquer; la secretària de Formació, Cati Riera; el secretari de Coordinació i Implantació, Gori Ferrà, i el secretari d'Estudis i Programes, Sebastià Salas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Troca, fa mes de 2 anys

És un cop intern de manual per substituir l'actual direcció. Aquestes operacions solen acabar malament tot i que, en un principi i de manera aparent, semblen triomfar. Probablement s'estan carregant el partit, però és igual perquè tanmateix no es notarà massa el seu buit.

Valoració:1menosmas
Per lo primer, fa mes de 2 anys

S´hauria d´estar més per unes bases mínimes a favor de Ses Illes i deixar ses foteses personals. Lo primer de tot sa terra i després sa gent.

Valoració:5menosmas
Per En rigor, fa mes de 2 anys

Tal com informen els mitjans tot es redueix a temes personals. És lògic perquè l'acció política no dona cap marge. Tothom ocupa l:espai de centre polític, o sigui l'espai del Pi. Tothom privatitza serveis públis, tothom fa autopistes, tothom es limita a reivindicar un millor fimamçament, tothom diu que està a favor dels drets de la dona, tothom passa de la política de normalització lingüística... En fí, no acabaríem mai. El Pi ho tenia cru perquè tothom ha acabat ocupant l'espai que correspon al denominat centre polític, el del Pi. I dins aquest espai no hi cap tothom. Per tant, és normal que les bregues és limitin a les qüestions personals, molt sovint vinculades als puestos que la gent vol agafar a les llistes electorals.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente