algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

MÉS reclama al Govern espanyol que incrementi els doblers d'obres públiques dedicats a «preservar el patrimoni»

MÉS per Mallorca ha registrat recentment una iniciativa al Parlament de les Illes Balears que exigeix al Govern espanyol que incrementi els doblers d'obres públiques que es dediquen a protegir el patrimoni.

En concret, la formació vol que es fixi amb rang de llei la norma que obliga al conegut com a «1,5% cultural»; és a dir, a què l'Executiu central hagi de dedicar aquest percentatge de qualsevol obra pública estatal per un valor superior de 300.000 euros a protegir el patrimoni. Aquesta proposta s'ha debatut en una trobada del grup parlamentari ecosobiranista amb l'associació patrimonialística ARCA.

A la trobada, els parlamentaris de MÉS també han explicat a ARCA com ja havien promogut que a les Balears també es passàs a «l'1'5% cultural» que ara s'exigeix a l'Estat i s'han tractat possibles accions futures per a la protecció del patrimoni.

Així, segons MÉS per Mallorca, en general, aquest 1,5% d'inversió ja s'aplica, però té «un caràcter informal d'acord entre ministeris» i demanda que es «fixi amb rang de llei». Per això, la formació presentarà una Proposició No de Llei (PNL), per elevar aquesta petició a l'Executiu espanyol que està elaborant l'avantprojecte.

Així mateix, segons ha explicat la diputada ecosobiranista, Joana Aina Campomar, el text de la PNL recull també la valoració que fa la seva formació política d'aquest nou esborrany, que considera positiu sobretot amb relació a «la conservació i accions contra l'espoliació, precisar les condicions per a l'exportació de béns culturals d'acord amb la normativa europea, actualitzar i millorar l'eficàcia del règim de Bé d'Interès Cultural (BIC), l'ampliació del concepte de patrimoni immaterial i l'actualització del règim d'infraccions i sancions; així com l'ampliació de la protecció del patrimoni arqueològic i subaquàtic, qüestió de gran interès per a les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.