nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

MÉS exigeix a Montero que compleixi el seu compromís i presenti una reforma del model de finançament

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha censurat el «menyspreu» de l'executiu espanyol que aquesta setmana ha deixat clar que ni tan sols presentaria una proposta sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic. En aquest sentit, Ensenyat ha criticat que des de Madrid «sempre posen excuses i només ofereixen pedaços com a solució al nostre infrafinançament».

Tot, després que la ministra d'Hisenda hagi anunciat de manera pública que no existeix «el consens suficient» per a plantejar cap canvi. Segons Ensenyat, Maria Jesús Montero ha animat a «cercar acords bilaterals amb altres autonomies», en qüestions concretes com els criteris del nou model. Al respecte, el portaveu de MÉS s'ha mostrat especialment molest: «Exigim que es reuneixi el Consell de Política Fiscal i Financera per a treballar en un nou model de finançament, amb calendari i terminis. Estam farts que les solucions siguin a curt termini. El canvi de model de finançament és urgent», ha assegurat.

Miquel Ensenyat ha denunciat que amb aquesta proposta, «el govern de Pedro Sánchez ofereix una nova excusa i nou engany per no fer front a un canvi de model que el cas de les Illes Balears és absolutament necessari». Ensenyat, ha recordat que, a més, «a un sistema de finançament que ens perjudica, en el nostre cas hem d'afegir que el Govern espanyol tampoc desplega el REB. Ens castiguen doblement», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.