algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.26°
13°

El Parlament se suma a la commemoració dels 500 anys de les Germanies amb l'oposició de Vox i la indiferència del PP i Ciudadanos

Aprovada la Proposició no de Llei de presentada conjuntament per MÉS per Mallorca, Podem i PSIB per a l'adhesió del Parlament al manifest de commemoració dels 500 anys de les Germanies.

La PNL proposa que el Parlament s'afegesqui al manifest elaborat per la Comissió Cívica Germanies 500 i també que el Parlament insti el Govern a adherir-se al manifest.

Com ha explicat el diputat Joan Mas 'Collet', de MÉS per Mallorca, durant la defensa de la proposta, la revolta dels agermanats va ser «pionera en la defensa de valors com la llibertat, la igualtat, la sobirania i la justícia social». Així, el diputat ecosobiranista ha recordat que aquesta revolta ha estat «una de les poques vegades que el poble de Mallorca s’ha rebel·lat contra el poder establert» i que també en aquest cas, «el relat dels vencedors trepitja la memòria dels vençuts». Per això ha defensat que «és d’estricta justícia el reconeixement pel seu coratge en enfrontar-se a una administració corrupta»

La iniciativa ha estat aprovada amb els vots a favor de MÉS per Mallorca, Podem, PSIB i el Grup Mixt-Més per Menorca i ha obtengut el vot en contra del partit d'extrema dreta Vox i l'abstenció del PP i Ciudadanos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per O qualcú esperava un altre gest, d'aquesta gent?, fa mes de 2 anys

Deven saber els de VOX que eren les Germanies? Perque per la Història de Malllorca falsificada dels fatxes, les Germanies eren unes suposades guerres entre Mallorca i Catalunya. perque aquesta segona s'en duia tots els doblers nostros, ficant també Cabrit i Bassa, que havien existin molt abans, enmig d'aquests fetsi ni esmentant per res a Carles I.
I donat a que per ells la nostra Història no té importància i no és més que un frit i bullit que se pot anar canviant segons la circunstància, per tal de deixar nos sense identitat, probablement no saben que és.
Dels altres dos partits, un hereu del franquisme i l'altre destrossat de González i companyía, que no vulguin fer homenatge a uns herois populars, els acaba de definir.

Valoració:1menosmas
Per Normal !, fa mes de 2 anys

és clar que els partidaris del franquisme tan sols aplaudeixen a los "conquistadores" i exterminadors dels indis d´Amèrica. Tota la resta mai ha segut atractiu per a ells.
I així continuen, sent uns toca-sons i pobres d´esperit. És el que hi ha, o millor dit, el que no hi ha.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente