algo de nubes
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 7.61°
16°

Més per Menorca denuncia un «tracte deficient» a les dones que han volgut interrompre l’embaràs durant la pandèmia

Més per Menorca ha denunciat aquest dimarts durant el Ple del Parlament «l’atenció deficient» que han rebut les dones que han volgut interrompre l’embaràs durant la pandèmia de la Covid-19 a Menorca.

El diputat Josep Castells ha demanat per aquesta qüestió a la consellera de Salut, Patricia Gómez, qui ha reconegut que el 100% d’aquestes dones han estat derivades a la clínica privada Juaneda, on des del mes d’abril fins a l’actualitat només s’han oferit mètodes d’avortament quirúrgics –amb ingrés i anèstesia– malgrat que, per a gestacions de fins a 9 setmanes, l’IB-Salut disposa també del mètode farmacològic; una fórmula que permet fer el procés a casa i que no ha estat a l’abast de cap d’aquestes pacients.

«Sorprenentment, la consellera ha dit que desconeixia el motiu pel qual totes les intervencions han estat quirúrgiques, malgrat que el personal de l’IB-Salut que ha hagut de derivar les dones, sabia perfectament que la clínica Juaneda només oferia una alternativa», ha dit el diputat Josep Castells.

«Està clar que s’ha produït una situació de deixadesa amb l’excusa de la pandèmia en un tema delicat –ja que parlam d’intervencions sensibles i amb un biaix de gènere evident. El que ara exigim ara és que això no torni a passar mai més», ha sentenciat Castells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.