muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

MÉS condemna la «desproporcionada» agressió israeliana i sol·licita la llibertat de Juana Ruiz

La responsable de relacions internacionals de Més per Mallorca, Neus Truyol, ha condemnat «de forma enèrgica» l'atac israelià que s'està portant a terme aquests dies contra la Franja de Gaza, a Palestina, i, al mateix temps «la llibertat immediata de la cooperant espanyola Juana Ruiz, resident a Palestina des de fa 35 anys, detinguda per Israel des del 13 d'abril acusada de col·laborar amb organitzacions palestines». L'ecosobiranista ha manifestat que caldria que l'estat espanyol exigeixi a les Nacions Unides «sancions serioses i una mediació que aturi la situació d'apartheid colonial a la que Israel sotmet a la població palestina des de 1948» però que malauradament «en té poques esperances».

Per la dirigent de Més les declaracions de la ministra González Laya condemnant l'autodefensa palestina són una «vergonya» i es mostra preocupada «per la penetració que determinats lobbys sionistes de dreta tenen dins poder polític i econòmic espanyol mentre la immensa majoria de l'opinió pública dels pobles de l'estat valoren claríssimament que Palestina té dret a un estat sobirà en condicions».

Per a Truyol «és delirant, des d'una perspectiva del dret internacional, que un govern espanyol progressista ni tan sols hagi condemnat la destrucció aquests dies, durant els bombardejos, de la torre Al Jawahara, a Gaza, on s'ubicava la seu de 13 mitjans de comunicació, entre ells l'agència EFE, i que la Federació Internacional de Periodistes ha qualificat d'atac a la llibertat d'informació» i ha volgut recordar que «els crims contra població civil indefensa i especialment contra infants, amb 119 morts avui en dia, mereixerien retirada de relacions diplomàtiques i sancions que no s'estan produint».

Truyol ha conclòs que «allò que passa a Palestina no pot deslligar-se d'una crisi global i de l'augment de l'autoritarisme conservador a tota la Mediterrània i arreu del món» i que la solució és «un marc de relacions internacionals basades en drets humans, perspectiva feminista, autodeterminació dels pobles i justícia social».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per La gent se creu moltes mentides que se conten, fa mes de 2 anys

Aquests mapes que corren per les xarxes a on se presenta al territori en l'actualitat, on tot és d'Israel, tret d'unes petites taques que son assentaments palestins, és fals: El territori esta dividit a parts iguals entre àrabs i jueus.
Ara no veis que els moros volen expulsar als israelians d'aquelles terres, perque duen l'esperit invasor dins el seu ADN?
Si un país és atacat, aquest país té el deire de defensar als seus habitants i al seu territori contraatacant.

Valoració:0menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

L'estat genocida d'Israel, va començar la guerra contra Palestina a l'any 1948 amb l'expulsió de milers de palestins i el robatori de les seves terres i cases. Israel no ha deixat d'atacar Palestina, robar terres i esbucar cases ò apropiar-se d’elles. Israel no ha acatat mai les resolucions de l'ONU i posseeix l'exercit més ben preparat i equipat de la zona. Israel no representa al poble jueu, representa els interessos dels EE.UU. a la zona i per això es un estat que gaudeix de la protecció i el finançament il·limitat dels EE.UU.



Valoració:0menosmas
Per Una comèdia molt perillosa, fa mes de 2 anys

Els grups terroristes palestins son els que han atacat primer. Això és com si un país que ha sofert un atac terrorista, per exemple Espanya per l'11M o el 17-A. , o França amb els múltiples atacs, condemnàssin les actuacions policials per perseguir,detindre i ta vegades abatre a aquests terroristes.
El que s'ha de fer, és demanar pau i concòrdia entre els dos paisos i no ficar se en segons quines històries.
Jo és que quan veig aquesta manca d'imparcialitat per part de la gent d'esquerra, que la majoria ni tan sols ha consultat als llibres per veure l'origen d'aquest conflicte, que se dediquen a fer el brou espés a la extrema dreta antisemita i als àrabs amb prijectes invasors, m'entren ganes de passar d'ells i no votar a ningú a les eleccions.
Com així no condemnen el que fa Erdogan, per exemple, o els cop d'estat de Birmània i aqui se limiten demanar diàleg i enteniment ?

Valoració:0menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

L'estat d'Israel que ha aconseguit dominar i ocupar totalment Palestina, no representa al poble jueu ni tampoc als jueus que patiren l'extermini nazi. L'estat d'Israel representa a la secta Sionista aliada del sistema capitalista i del imperialisme dels EE.UU.. L'estat d'Israel s'ha fet fort i ha pogut expulsar els palestins de les seves terres i esbucar les seves cases, gràcies al suport econòmic i militar d'Europa i Estats Units que necessiten un aliat fort i fidel en aquesta zona estratègica.

Valoració:-2menosmas
Per dsdsd, fa mes de 2 anys

L'agressió ha sigut Gaza no Israel.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente