algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

MÉS per Menorca dona suport al decret sobre la gestió de fons europeus

El portaveu de MÉS per Menorca, Josep Castells, ha anunciat aquest dimecres que la seva formació donarà suport al decret sobre la gestió de fons europeus que es debatrà el pròxim dimarts en el ple per demanar que es tramiti el projecte de llei, en entendre que cal intentar recuperar «una certa normalitat» en els processos legislatius després d'un 2020 en el qual el Govern va aprovar 15 decrets.

Castells ha defensat que «el normal és fer lleis, no decrets». El diputat ha recordat també que durant el 2021 el Govern ja dur quatre decrets i encara que entengui que algunes mesures adoptades amb motiu de la pandèmia necessitaven fer-se per via d'emergència, és necessari «fer la deliberació política pròpia de la democràcia».

La tramitació com a projecte de llei no deroga el contingut del decret i obre un període perquè els grups parlamentaris puguin fer aportacions. MÉS per Menorca, un dels partits que tradicionalment dóna suport al Govern de PSIB, Unides Podem i MÉS per Menorca, opina que és una legislació suficientment «important» per passar aquesta tramitació.

Al llarg de la pandèmia de tots els decrets aprovats pel Govern només s'ha acceptat tramitar com a projecte en el Parlament un, el de mesures de reactivació econòmica, en una ajustada votació en la qual el vot de MÉS per Menorca va ser decisiu.
A més del debat per a ratificar el decret, el ple del Parlament del pròxim dimarts també inclourà una moció sobre moratòria de creuers i una interpel·lació sobre la normativa d'animals que viuen en l'entorn humà.
En la sessió de control al Govern els partits de l'oposició preguntaran a la presidenta, Francina Armengol, sobre el pla de desescalada i l'Oficina Anticorrupció, entre altres assumptes.

D'altra banda, en la Junta de Portaveus d'aquest dimecres el PI ha traslladat una queixa per l'ocorregut en la compareixença del director de l'Oficina Balear de la Infància i Adolescència, Serafín Carballo, al qual es «va pressionar perquè s'afanyés perquè havia de comparèixer després un conseller», segons la portaveu del PI, Lina Pons. La diputada ha lamentat la «imatge patètica» que en la seva opinió va donar la Cambra i ha demanat corregir aquestes situacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.