algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
14°

El Pi exigeix al Govern que reclami a Sánchez els 78 milions d'IVA que deu a les Balears

El PI-proposta per les Illes Balears ha exigit aquest dijous al Govern que «es planti» davant el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i que reclami els 78 milions de l'IVA autonòmic.

La formació ha sol·licitat aquest dijous la compareixença urgent de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, perquè informe sobre la recuperació dels ingressos derivats de la liquidació de l'IVA del model de finançament autonòmic de l'any 2017.

El diputat Josep Melià ha assenyalat que «l'Estat ens pren el pèl dia sí i dia també». «No podem acceptar que no s'esgotin totes les vies, ens està passant el mateix que amb el règim especial», ha censurat.

En aquest sentit, ha qüestionat que «com pot ser que unes comunitats tinguin força jurídica per a obtenir aquests diners i altres comunitats no tinguem la força suficient per a fer-lo". "I això ens passa», ha afegit, «per no haver actuat amb la contundència que El PI ja va reclamar en 2019».

Melià ha puntualitzat que «la pandèmia no pot servir d'excusa per a no reclamar el que per dret li correspon a les Illes, per dignitat i per justícia per a la nostra terra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.