nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Pi reclama que l’Estat cedeixi gratuïtament els terrenys de l’antic quarter militar de Son Busquets per a habitatges

182757

El Pi-Proposta per les Illes Balears ha presentat una iniciativa parlamentària on demana que es reguli la figura dels habitatges a preu taxat com a fórmula complementària a l'habitatge de protecció oficial perquè el sector privat posi en el mercat habitatges a preus assequibles. L’objectiu d’aquesta proposta és donar un nou impuls a la política d’habitatge sobretot a les grans ciutats i aconseguir donar resposta a aquesta problemàtica.

Aquesta iniciativa també recull la petició que l’Estat cedeixi gratuïtament els terrenys de l’antic quarter militar de Son Busquets a les institucions de les Illes Balears per a poder fer habitatges de protecció pública i impulsar l’aprovació d’una norma amb rang de llei que possibiliti actuar en sòl urbà incrementant paràmetres urbanístics lligats a l'execució d'habitatge de protecció pública de titularitat pública o privada o d'habitatge a preu taxat i sempre que aquest increment sigui coherent amb els paràmetres existents a la zona.

El president d’El Pi Palma, Josep Melià, ha apuntat que «s’ha de potenciar el parc públic d'habitatges, agilitzar les tramitacions administratives, una política fiscal afavoridora d'habitatges a preu assequible, la col·laboració de la iniciativa privada, la recerca de noves fórmules i la potenciació proporcionada dels canvis d'ús». En aquest sentit, Melià ha comentat que «s’han d’impulsar modificacions normatives per facilitar que els establiments turístics obsolets i de baixa qualitat puguin canviar d'ús per fer-hi habitatges de protecció pública de titularitat pública o privada o a preu taxat».

El president d’El Pi Palma ha comentat que amb aquesta iniciativa també es pretén «aconseguir establir unes línies d’avals públics que permetin els joves accedir al seu primer habitatge en compra, proporcionant cobertura davant les entitats bancàries de fins a un 2 5% del preu de l’habitatge». Finalment, Melià ha explicat que «reivindicam una reforma que combati amb contundència l'okupació il·legal d'habitatges i garanteixi que el seu legítim propietari o posseïdor la recuperi en un termini màxim de 48 hores».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 1er mileni A.C., fa 8 mesos

No acostumen a regalar res a ningú que no sigui del règim i pel règim.
- ¡ Huy no, que la tierra conquistá se paga a ung presio escandolorosamente mui harto ! Ná de regalos. Tó pol la pasta ! Eing ! -.

Valoració:2menosmas
Per Mateu Serra, fa 8 mesos

El PI te poca força però allà on governa hi ha vivenda assequible.

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 8 mesos

Uy.
Qué pasa?.
No hay sitio en Ca’n Domenge?.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente