algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
13°

Vidal lamenta que la llei de canvi climàtic no tengui en compte la posidònia com a agent contra el canvi climàtic

08/04/2021 El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal. ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES POLÍTICA MÉS PER MALLORCA | MÉS PER MALLORCA

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha expressat aquest divendres la seva «preocupació» en considerar que la Llei estatal de canvi climàtic «pràcticament no fa cap esment al medi marí».

Vidal ha valorat que la norma faci un esforç per protegir els boscos però crida l'atenció que no es tenguin en compte les prades de posidònia, «campiones anticanvi climàtic».

El senador ha argumentat que la posidònia és un element «indiscutiblement positiu per a minvar els efectes del desastre» climàtic i que, en una sola hectàrea, és capaç d'absorbir 15 vegades més diòxid de carboni que la mateixa superfície de selva amazònica.

«És una vergonya i una incompetència que no mereixi l'atenció necessària per part d'un estat que té bona part del seu litoral al Mediterrani», ha afegit.

En relació a les concessions d'exploració d'hidrocarburs, el senador de la formació ecosobiranista s'ha mostrat escèptic però a l'expectativa. Vidal ha confiat que el pas de la llei pel Senat no sigui un mer tràmit i es puguin incorporar esmenes «perquè els boscos marins que envolten les Illes puguin ajudar a parar el canvi climàtic».

D'altra banda, respecte a la prohibició dels vehicles dièsel ha defensat que el Parlament balear va aprovar una norma de manera sobirana i «més ambiciosa» que l'espanyola i que, al seu judici, «no interessa als 'lobbies' de Madrid».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.