algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Vidal espera poder prohibir el dièsel el 2025 després de l'aprovació de la llei de canvi climàtic

El senador per les Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha considerat aquest dijous «més que correcta» la Llei espanyola de Canvi Climàtic, aprovada pel Congrés dels Diputats, però ha lamentat que les concessions d'explotació d'hidrocarburs es prorroguin fins al 31 de desembre 2042.

Si bé el senador ha valorat que la llei dictamini que no s'atorgaran noves autoritzacions d'explotació, permisos de recerca i concessions d'explotació d'hidrocarburs, ha defensat que les concessions actuals haurien de limitar-se.

És per això que la formació ha qualificat aquest dijous «d'agredolç» l'aprovació de la norma estatal, perquè també allarga la prohibició dels cotxes dièsel fins al 2040, per la qual cosa demanen escurçar aquesta data fins a 2025.

Com ha recordat la formació, es tracta d'una mesura que el Parlament va aprovar mitjançant la Llei de Canvi Climàtic, un fet que el partit ha considerat que «no interessa als lobbies de Madrid».

Finalment, ha reivindicat que contínua la «lluita» que va començar Aliança Mar Blava per a evitar les prospeccions petrolíferes en la costa de Balears, per a així fomentar la creació d'una llei de protecció del Mediterrani.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per curiositat surrealista, fa mes de 3 anys

Sort! Domés tenim un planeta!



Just fa no res he llegit que a sa 'Comisión de Transición Ecológica" un catedràtic argumentava que
"si se calienta un poquito el planeta reducirá muertes por frío”, segons altres divulgadors. Era en serio? una provocació o negociació rarita?
Quin panorama!
Sa política i es poder prepotent és ben surrealista!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente