algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Euskal Herria celebra l'Aberri Eguna cantant des de les places i els balcons

Convocats per la iniciativa anomenada 'Euskal Herria Batera', els ciutadans bascos s’han reunit en almenys 128 ciutats per fer un gest comú per celebrar l'Aberri Eguna, el Dia de la Pàtria Basca. Milers de ciutadans s'han afegit a la iniciativa des de les places del seu municipi o des del balcó de ca seva i han cantat tres conegudes peces 'Txoria txori', 'Gernikako Arbola' i 'Ikusi mendizaleak'.

A causa de la situació de pandèmia, l’Aberri Eguna d'enguany ha estat especial. Tanmateix, dins d’aquesta era de pandèmia, l’any passat queda molt lluny: tothom era a ca seva, celebrant de balcó en balcó i finestra a finestra, alguns amb crespó negre, en honor dels que varen passar els mesos més durs.

Davant la prohibició de les columnes de manifestants que estaven previstes per part de la delegació del govern espanyol, Euskal Herria Batera va decidir celebrar l’acte central a la plaça del Castillo de Pamplona.

L'Esquerra abertzale s'ha afegit a la iniciativa Euskal Herria Batera, en canvi el PNB s'ha estimat més fer un petit acte a Bilbao.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.