algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

MÉS celebra que s'hagi registrat el recurs d'inconstitucionalitat als PGE

MÉS per Mallorca ha mostrat la seva «satisfacció» perquè el Parlament hagi registrat aquest dimarts un recurs d'inconstitucionalitat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) davant el Tribunal Constitucional (TC).

Segons ha informat la diputada de MÉS, Joana Aina Campomar en una roda de premsa, «aquest dilluns es va qualificar per la Mesa el dictamen del Consell Consultiu que avala el recurs d'inconstitucionalitat als PGE i aquest dimarts s'ha registrat davant el Tribunal Constitucional».

En aquest sentit, Campomar ha expressat la «satisfacció» de MÉS per Mallorca perquè finalment es presenti aquest recurs i perquè el dictamen del Consultiu «reafirma la convicció i la defensa» que la formació ecosobiranista va fer en el seu debat.

Així, la diputada ha posat l'accent en cinc qüestions que per a MÉS són «principals». La primera d'elles és que «el dictamen del Consultiu diu que presentar un recurs d'inconstitucionalitat davant el Constitucional per omissió legislativa s'acomoda a la doctrina del Tribunal».

Una altra qüestió que deixa clara el dictamen del Consultiu és que «el Reial decret llei que aprovava el Règim Especial de les Balears (REB) forma part del bloc de constitucionalitat». Si això no fos així, ha precisat Campomar, «l'article 138 de la Constitució quedaria buit de contingut».

La tercera qüestió en la qual ha posat l'accent Campomar ha estat que «la falta de voluntat política del Govern de l'estat espanyol ha vulnerat el principi de lleialtat constitucional i cooperació en la matèria de comissions bilaterals».

«El Reial decret que aprova el REB diu expressament que es tracta d'un tema extraordinari i d'urgent necessitat. Per aquest motiu, el posterior retard no té sentit i el buida de contingut», ha dit Campomar.

La diputada ecosobiranista ha posat en valor, així mateix, que «el Dictamen del Consultiu posa sobre la taula que les particularitats del fet insular són diferents a moltes altres qüestions en les quals el Tribunal Constitucional ha dictat la seva doctrina, com és el cas de les inversions estatutàries i, per tant, pot donar lloc a una nova doctrina».

Finalment, Campomar ha celebrat que el dictamen del Consultiu hagi estat aprovat «per unanimitat». Aquest fet, ha apuntat, «és molt important perquè reafirma la decisió, per majoria absoluta, de la Cambra Autonòmica de presentar un recurs d'inconstitucionalitat als PGE». A més, ha emfatitzat, «deixa en meres excusa els arguments que varen defensar altres partits com PSIB i Podem».

«Ara només queda esperar que el Tribunal Constitucional admeti al més aviat possible a tràmit aquest recurs d'inconstitucionalitat als PGE», ha destacat Campomar, qui ha reconegut que «ha estat possible presentar-lo per una situació d'oportunitat i per la indignació molt elevada que ha suposat que els PGE no incloguin aquestes qüestions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per J. Salvà, fa mes de 2 anys

En Miquel és dels pocs polítics bons que queden dins Més. Una llàstima que no s'el valori com a tal dins el partit.



Que poc en queda d'aquell PSM

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente