cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Esquerra Unida aconsegueix el compromís estatal «per construir un REB digne»

Juanjo Martínez, coordinador d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB). | dBalears/Arxiu

Aquest cap de setmana s'ha dut a terme la XII Assemblea Federal d'Esquerra Unida (IU) a Madrid amb la presència de delegacions de tots els territoris de l'Estat espanyol i amb l'assistència de més de 566 delegats, dels quals més de 400 ho eren de manera telemàtica, a causa de les restriccions sanitàries.

Segons el partit, amb aquest suport, la formació «es referma com un model republicà federal, roig, morat, verd i amb respecte a la naturalesa plurinacional de l'Estat espanyol». A més, segons han indicat, refermen la seva «aposta decidida» per construir una «unitat popular» al costat de totes les organitzacions sindicals, socials i polítiques, per tal de construir entre totes una alternativa que es tradueixi en contrapoder.

Un fet en el qual hi destaca «la increïble organització» de l'equip tècnic perquè es debatessin els documents polítics i organitzatius de la recentment triada coordinadora encapçalada per Alberto Garzón.

En aquest sentit, la delegació d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB), a més d'aportar esmenes necessàries en els documents votats, ha aportat a l'Assemblea una proposta de resolució per a fer realitat el Règim Especial de les Illes Balears (REB) amb el suport de la resta de delegacions del conjunt de l'Estat.

La proposta de resolució amb motiu del REB, a més de conscienciar a la resta de federacions sobre el greu problema de la insularitat, ha fet possible, amb un 96% dels vots, el compromís d'IU per a «secundar i incentivar» el correcte desenvolupament d'un REB «digne», amb l'aportació de totes les forces polítiques en els diferents àmbits i concretament amb el suport necessari en el Parlament espanyol, el Parlament Europeu i el Govern de l'Estat, per a poder dur a terme un REB «que sigui exemplar i no es quedi com un mer producte del bipartidisme, sigui via PSOE o PP».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.