nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

El Pi alerta sobre la «deficient gestió» de l'IMAS sobre els casos d'explotació de menors tutelats

El president de El PI-proposta per les Illes Balears i conseller insular, Antoni Amengual, ha alertat aquest dijous sobre «la deficient gestió» de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) dels casos d'explotació sexual de menors tutelats.

Amengual, que ha estat acompanyat per la portaveu del PI en el Consell de Mallorca, Xisca Mora, ha presentat les principals conclusions de la formació sobre la comissió política de menors de l'IMAS.

Amengual ha conclòs que, després de la comissió, la tramitació dels 16 casos d'explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS va ser «irregular en quatre o cinc expedients que van trigar més d'un any en comuniqués a la Fiscalia».

«Hi va haver altres tres que es va trigar més d'un any en què hi hagués el preceptiu informe de la Uvasi quan els experts assenyalen que les actuacions han de ser ràpides», ha remarcat, alhora que ha afegit: «Es varen dilatar bastant en el temps».

El president de El PI ha afegit també «la poca autocrítica» de la directora insular de l'IMAS de Menors i Família d'aquella època, Magdalena Gelabert, en tirar «pilotes fos i culpar als centres concertats» en la comissió política.

Amengual ha reconegut que «continua havent-hi casos perquè és un problema que està en la societat», però ha advertit a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, que «es va equivocar al no fer la comissió de recerca». «S'hauria estalviat nou mesos de penúries mediàtiques», ha indicat.

No obstant això, ha valorat l'informe resultant de la comissió d'experts perquè «serà molt útil en el futur per a evitar problemes». Per a finalitzar, ha avançat que, depenent de les conclusions de la comissió política, El PI decidirà si continua reclamant la realització d'una comissió de recerca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 3 anys


Ja está bé el senyor de juan i la directora insular de menors han de dimitir ja.....

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Quina vergonya!
Només el PI decidirà si continua reclamant la realització d'una comissió de recerca???

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente