algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Vidal reclama el traspàs de les competències per a gestionar l'Ingrès Mínim Vital

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha reclamat aquest dijous el traspàs de les competències per a gestionar l'Ingrés Mínim Vital i ha defensat que «la gestió estatal dels ERTO i l'IMV ha estat frustrant».

Així ho ha indicat Vidal durant la compareixença al Senat del ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, que el propi senador va demanar al gener de 2021. Vidal ha recordat a Escrivá que «les males pràctiques de la Seguretat Social espanyola provoquen que les comunitats autònomes i els municipis carreguin amb les necessitats no cobertes».

El senador ecosobiranista ha insistit que »vista la ineficiència del Ministeri, és necessari que es transfereixi urgentment la competència de la gestió i el finançament de l'Ingrés Mínim vital a les Illes». «Cal incidir a millorar l'agilitat i rapidesa a l'hora de tramitar l'IMV i, en cas de ser denegada, passar automàticament a la renda social garantida», ha indicat.

A més, ha subratllat, respecte a l'Ingrés Vital Mínim, que «no pot ser que la dependència penalitzi a les persones demandants d'ajuts i que els ingressos generats pels ciutadans necessitats d'ajuda l'any anterior no haurien de comptar a l'hora de demandar». Per a concloure, el senador ha reivindicat «més treballadors en el SEPE a nivell de tot l'Estat en una situació problemàtica com l'actual».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.