cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El Govern espanyol no inclou el català en els senyals de trànsit dels voltants d'Alacant perquè «podria comportar distraccions i accidents»

La Direcció General de Carreteres depenent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol, dirigit per José Luis Ábalos, ha explicat que no ha inclòs, ni fa comptes incloure, el valencià en els senyals de trànsit de l'autovia d'Alacant (A-31), així com a diversos rètols a l'A-7, l'AP-7 o l'A.70, perquè, tot i que admet que la normativa obliga al bilingüisme, assegura que «un excés d'informació per haver inclòs massa text pot comportar distraccions en els conductors que acabin donant lloc a un accident».

En una informació avançada per Roger Tugas Vilardell al diari Nació Digital, es reprodueix el text de la resposta que ha fet l'esmentat ministeri a la pregunta escrita que va formular la diputada d'ERC, Marta Rosique, qui havia demanat com així s'incompleix el reglament general de circulació, segons el qual les indicacions a les vies públiques han d'estar en castellà i en l'idioma cooficial de la comunitat, en cas que n'hi hagi.

La resposta escrita també indica que «una de les característiques de la senyalització vertical de carreteres és que ha de ser senzill d'interpretar i assimilar pels usuaris», un fet que cal tenir present sobretot -afegeix- a «les circumval·lacions de les grans ciutats, en les quals habitualment hi ha moltes destinacions a senyalitzar», i afirma que «una elevada quantitat d'informació podria comportar uns cartells de mida excessiva», així com «reduir la mida de la lletra dificulta la seva percepció».

En la resposta també hi ha espai per a la condescendència quan expliquen que «s'han utilitzat només els topònims de les poblacions en valencià» i fins i tot per al sarcasme: «si be és cert que hi ha cartells on la informació figura només en espanyol, també hi ha exemples del cas contrari, a la sortida cap al campus de Sant Vicent de Raspeig, en la senyalització figura el terme 'Universitat', únicament en valencià».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ., fa mes de 3 anys

Raó de pes.

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Vaja, que es valencià-català no salva vides i es castellà-espanyol sí. Ja ho coneixem

Valoració:7menosmas
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-Digueu que així es resulta més economic i no os dona tants mals de cap,... hipócrites.

Valoració:7menosmas
Per Estornell, fa mes de 3 anys

Per què, els responsables del Ministeri de Transports, encara no han acomiadat l'irresponsable i poc professional equip que va emetre aquesta resposta? És simplement inadmissible que un organisme públic menysprei els ciutadans.

Valoració:6menosmas
Per Increïble, fa mes de 3 anys

Idò que els accidents siguin en Español!
Quina fama que es creen!

Valoració:6menosmas
Per Que comandin a ca seva, fa mes de 3 anys

Quan entendran els ñordos, que ni el País Valèncià, ni Catalunya, ni les Balears, ni molt manco el País Basc no son ni seran mai seus?

Valoració:8menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Això durarà tota la vida mentre no siguem independents.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente