nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

Votarà Pere Joan Pons (PSIB) contra els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears?

El PSOE ha anunciat que aquest dijous, en el parlament espanyol, votarà en contra de la igualació de drets entre les llengües de l'Estat, ja que, segons aquest partit, és «inconstitucional».

Aquest dijous es vota una iniciativa promoguda per Unides Podem i els diversos grups sobiranistes i independentistes de la Cambra baixa espanyola en pro de la igualtat de totes les llengües diferents del castellà.

Han anunciat el seu vot contrari, PSOE, PP, Vox i Ciudadanos i hi votaran a favor Unides Podem, ERC, Bildu, Junts, PdeCAT, la CUP, PNB, BNG, Más País i Compromís.

Amb aquesta iniciativa, els partits signants cerquen que s'acabi amb la imposició legal del castellà a l'Estat espanyol, i reclamen que s'estengui l'ús de les llengües oficials diferents del castellà puguin ser usades al Congrés de Diputats, als tribunals de justícia o RTVE i que figurin en l'etiquetatge de productes. També proposen més reconeixement per a l'asturià i l'aragonès.

Proposta de la societat civil
Es tracta d'una proposta que neix a iniciativa d'agents culturals que treballen a favor de la normalització lingüística, com l'Obra Cultural Balear a les Illes Balears i altres entitats de Catalunya, País Valencià, Galícia, País Basc, Aragó i Astúries, els representants de les quals han acudit aquest dimarts a Madrid amb intenció de donar suport a un text que serà votat en el Ple del pròxim dijous.

A hores d'ara, és difícil imaginar que alguns diputats que formen part del grup del PSOE votin, juntament amb Vos i les formacions de dretes, en contra dels drets lingüístics dels ciutadans que els varen votar i als quals, suposadament, representen.

És el cas del diputat Pere Joan Pons, nascut a Campanet i, actualment, diputat per les Illes Balears al Congrés espanyol.

Pons és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha fet classes a la Universitat de les Illes Balears. Fill de Damià Ferrà-Ponç, va ser director de la Fundació Gabriel Alomar i Secretari d'Idees, Programes i Formació de l'Executiva del PSIB.

Serà capaç Pere Joan Pons de votar contra els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears? I si fos així, com ho explicarà als seus votants catalanoparlants als quals els estarà privant de ser tractats amb igualtat de condicions? I com ho explicarà als seus votants no catalanoparlants, als quals els estarà privant d'un accés més fàcil a la llengua catalana que, tanmateix, han de menester? I als seus veïns de Campanet, com els ho explicarà?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per i anam sumant, fa mes de 3 anys

No se si ho sap en Pere Joan Pons que els seus desafectes del PSIB en vers la terra, tard o d´hora els acabaran passant factura.

Valoració:8menosmas
Per Tiberi, fa mes de 3 anys

Votarà contra la monarquia?
Votarà contra el 155?
Votarà contra la reforma constitucional imposada per Merkel?

Valoració:12menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Qué nervios!

Valoració:-8menosmas
Per dic, fa mes de 3 anys

Que es inconstitucional? que ens digui l´article en que diu que això no és possible.

Valoració:12menosmas
Per Potser no..., fa mes de 3 anys

Per si de cas vota a favor dels drets lingüístics dels que parlen i usen el català, hem de fer saber que no en tenim prou perquè no som beneits. Una declaració formal no ens basta. Després volen que ell i el seu partit, i també els de Podemos, deroguin les 1500 lleis, normatives, ordres i decrets que supediten la nostra llengua a la llengua catellana.

Valoració:12menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Per dir un exemple, la presidenta del Congrès és catalana, la Meritxell Batet, un nom i un cognom més català és impossible, doncs aquesta senyora que cada vegada que la veig haig de còrrer a canviar de canal o d´emisora votarà en contra de la seva pròpia llengua, de la dels seus pares, amics, etc. O sigui que d´aquesta gentussa es pot esperar qualsevol cosa.

Valoració:14menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

O se crean partits nacionalistes serios que defendían la nostre cultura o no tenim res que fer, mes que protestar que no du a cap banda.
Els partits nacionals no defensen mes que lo que els interesa no lo que interesa al poble.

Valoració:13menosmas
Per independència, fa mes de 3 anys

Si ho fa serà un traïdor a sa terra i sa gent.

Valoració:12menosmas
Per VERGONYA!, fa mes de 3 anys

I per què haurien de voler igualitat?
Tan bé que els va trepitjant i excloent....

Valoració:10menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Presumiblement, farà el que la veu de son amo li mani, ja coneixem prou bé el PSOE i la seva política envers la nostra llengua. Els diputats dels partits forasters representen el seu partit, els ciutadans contem ben poc, una vegada que ja tenen el vot.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente