algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

MÉS demana al Govern que denegui l'autorització al projecte fotovoltaic de Son Bonet

El portaveu de MÉS per Marratxí Joan Francesc Canyelles, acompanyat del coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, han demanat aquest divendres al Govern que denegui l'autorització administrativa i la declaració de projecte estratègic industrial del parc fotovoltaic de Son Bonet.

Han subratllat que l'ocupació d'aquest espai amb plaques fotovoltaiques suposaria l'eliminació de l'únic espai verd existent entre és Pla de na Tesa i Son Bonet. D'aquesta manera, els representants de MÉS han registrat en la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica les al·legacions al projecte de parc fotovoltaic i han demanat també que, tant la pròpia Conselleria i el Govern, així com AENA, «siguin sensibles a la gran oposició veïnal que ha generat el projecte».

En aquest sentit, han recordat que durant més de 20 anys aquest espai ha servit per a «compensar mínimament a la ciutadania afectada el tenir l'aeròdrom al costat de la seva casa» i han assegurat que la seva ocupació «rompria la pau i la convivència» que fins ara ha existit entre la ciutadania i l'aeroport de Son Bonet.

Des de MÉS han recordat que el projecte en qüestió suposa eliminar l'únic espai d'oxigen existent entre l'aeròdrom i és Pla de na Tesa, «i tot amb l'objectiu de produir el 40% de l'energia que consumeix l'Aeroport de Son Sant Joan, situat a 5,7 quilòmetres».

Noguera ha apuntat que «totes les administracions, especialment les supramunicipals, han de fer passos cap a un model de ciutat, poble o municipi més verd i més sostenible, i mai en cap cas han d'eliminar les seves zones verdes i pulmons».

El coordinador de MÉS ha dit també que Aena i el Govern han de ser «més sensibles amb Marratxí i amb els veïns de Son Bonet, i han de renunciar al projecte o han de buscar alternatives menys agressives».

Per part seva, Canyelles ha assenyalat que «les nostres reivindicacions són les reivindicacions de totes i tots els 'marratxiners', que han dit clarament no a aquest projecte fotovoltaic».

Canyelles ha assegurat que "AENA ha de recapacitar la seva decisió i presentar una alternativa, o bé retirar aquest projecte que només servirà per a trencar la pau social entre els veïns de la zona i Son Bonet".

Tots dos representants, acompanyats dels regidors de *MÉS *per Marratxí Josep *Ramis i Aina Amengual, han recordat que la formació ha demanat al Senat la compareixença del president d'AENA, *Maurici *Lucena, perquè informe sobre la ubicació de la zona 1 del projecte de parc fotovoltaic.

A més, el senador Vicenç Vidal ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a preguntar pels motius pels quals AENA, promotor del projecte, ha decidit situar el parc fotovoltaic "en l'únic espai verd existent entre l'aeroport i és Pla de *na *Tesa".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.