nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les Balears duran els Pressuposts al Constitucional per «l'incompliment del REB»

El Parlament presentarà finalment un recurs d'inconstitucionalitat als Pressupostos Generals de l'Estat per no atendre el fet insular després d'haver obtengut la proposta, en aquesta ocasió sí, el suport d'una majoria de diputats.

La proposta ja va ser debatuda en el ple del passat 16 de febrer però no va aconseguir tirar endavant per l'absència de dos diputats i el vot en contra de PSIB, Unides Podem i Vox. A més, la votació va haver de repetir-se després d'haver-se produït un empat.

Després del primer debat, a MÉS per Mallorca, Més per Menorca i El PI, es varen sumar PP i Ciudadanos per a tornar a tractar i votar la qüestió en el ple. Aquesta vegada, la proposta ha tirat endavant amb 30 vots a favor i 29 en contra encara que, com en l'anterior ocasió, no ha estat exempta de polèmica i ha hagut de repetir-se.

En primera instància la votació havia quedat empatada a 29 però el diputat de Ciudadanos, Jesús Méndez ha assegurat que havia votat encara que no havia quedat registrat.

El portaveu del PI, Josep Melià, ha defensat que la presentació del recurs és «l'única via possible» ara més que mai quan la crisi està afectant de ple a la ciutadania de les Illes. Melià ha negat que el recurs vagi a afectar els pressupostos, a la vacunació o als ERTO i ha lamentat que l'estratègia del PSIB «no hagi funcionat en 40 anys de democràcia per a compensar la insularitat».

La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar, per part seva, ha criticat les felicitacions de Pedro Sánchez i els ministres del Govern espanyol pel Dia de les Balears «són lletra morta si no vénen acompanyades del respecte que mereixen els ciutadans de les Illes». «Si tant ens volen i tant ens feliciten, per què no s'han recordat de nosaltres en els PGE?», s'ha preguntat Campomar.

En aquesta línia, el diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha ressaltat que avui és un dia «històric» perquè una majoria parlamentària ha posat l'interès de la societat per davant dels interessos de partit. No obstant això, ha matisat, també és un dia trist perquè dos partits (PSIB i Unides Podem) han anteposat la disciplina de partit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llull, fa mes de 3 anys

Ja era hora!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente