cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

Primer de març: els grups parlamentaris denuncien la discriminació que pateixen les Balears

Just després de l'acte institucional de celebració del Dia de les Illes Balears, els representants d'alguns dels grups parlamentaris han comparegut davant la premsa per fer la seva valoració de la diada. Tots han coincidit en denunciar, amb paraules i matisos diferents, la discriminació que pateixen les Illes Balears respecte de la majoria de Comunitats de l'Estat espanyol.

PP

El president de la sucursal del PP a les Balears, Biel Company, ha qualificat aquest dilluns «la vacunació massiva, el compliment del Règim Especial de Balears (REB) i la gestió eficient dels fons de la Unió Europea» com els assumptes més importants de la lluita contra la pandèmia a Balears.

Segons Company, després d'un any de pandèmia «es comença a veure una esperança que passa per la vacunació massiva, en la qual s'han de centrar tots els esforços». «Lamentablement les Balears són la comunitat que menys vacunes ha administrat avui dia. No hem d'oblidar que la vacuna no sols ens aportarà tranquil·litat des del punt de vista sanitari, sinó que també ens permetrà reactivar la nostra economia», ha indicat.
Company ha demanat que el Govern exigeixi a l'Executiu central «els recursos del REB i de finançament de les Balears», i ha sol·licitat que «els fons provinents de la UE s'utilitzin bé, es destinin a inversions productives i siguin gestionats amb la transparència que avui dia no té l'Executiu autonòmic».

MÉS per Mallorca

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Miquel Ensenyat, ha reclamat aquest dilluns «més sobirania i autogovern» per a les Illes, ja que ha considerat que la crisi actual ha demostrat que és millor «gestionar des de la proximitat».
«Ningú coneix millor la realitat de Balears, que els ciutadans de Balears», ha assenyalat el portaveu ecosobiranista, que ha insistit en la necessitat de disposar d'una Hisenda pròpia i ha criticat els «menyspreus» del Govern espanyol «per a dotar les Illes d'un finançament just». «Si tenguéssim sobirania fiscal el tren de Llevant seria una realitat», ha dit com a exemple de la importància de gestionar els impostos i la fiscalitat.

Unides Podem

El portaveu del Grup Parlamentari d'Unides Podem, Alejandro López, ha valorat aquest dilluns el discurs del president del Parlament, Vicenç Thomàs, amb motiu del Dia de Balears i ha demanat «cohesió social i diàleg» per sortir de la crisi de la Covid-19.
López, a més, ha explicat que el desig de la seva formació és que es pugui sortir de la pandèmia el més aviat possible i que «la gent de les Balears pugui estar vacunada íntegrament com més aviat millor i reconstruir tot allò que s'ha perdut».

El PI

La portaveu del Grup Parlamentari El PI-proposta per les Illes Balears, Lina Pons, ha ressaltat aquest dilluns que les Balears són «una terra d'acolliment i una terra que té la seva pròpia idiosincràsia i la seva pròpia manera de veure les coses».
Així ho ha expressat Pons que ha recordat que aquest dimarts es debatrà de nou la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) en considerar que no contemplen el factor d'insularitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.