nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Gent per Formentera i Més per Menorca exigeixen al Govern que prioritzi per als fons europeus els projectes presentats pels consells

Gent per Formentra i Més per Menorca han presentat una sèrie esmenes a la moció del partit Ciudadanos que es debat aquest dimarts al Parlament sobre els fons europeus i que, en els tres primers punts, proposa la creació d’una comissió tècnica per a «coordinar els projectes en el marc del Pacte de Reactivació així com la creació d’una oficina tècnica perquè els avaluiï i en faci una selecció independent, objectiva i transparent».

El Grup Mixt demana la supressió d’aquests tres primers punts de la moció perquè «vulneren l’Estatut d’Autonomia, ja que «atorguen competències a òrgans que no estan previstos», segons ha afirmat la diputada Sílvia Tur, qui ha remarcat la necessitat que sigui el Govern i els consells qui facin la selecció i estableixin «la prioritat dels projectes que s’han de presentar als diferents ministeris per aconseguir que el finançament arribi a les Illes».

És per això que Gent per Formentera i Més per Menorca proposen també l’addició d’un punt perquè el Parlament insti el Govern a prioritzar els projectes presentats pels consells per ser finançats pel Fons de recuperació europeu (Next Generation EU).

Al respecte, s’ha de recordar que el mes de desembre la mateixa presidenta Armegol va assegurar durant un ple que els consells insulars i diferents institucions ja havien posat sobre la taula un total de 600 projectes que optaven a rebre finançament dels fons de reconstrucció. En concret, el Consell de Formentera va presentar 8 projectes per valor 8,9 milions d’euros i el Consell de Menorca, 7 projectes per valor de 300 milions d’euros.

Segons que ha recordat la diputada Sílvia Tur, «el consells insulars han fet la feina que els va demanar l’Executiu i han presentat els projectes prioritaris per reactivar i diversificar l’activitat econòmica i social de cada illa».

En una darrera esmena, el Grup Mixt proposa la creació d’una comissió parlamentària per al seguiment del finançament i l’execució dels projectes presentats pel Govern.

«Si bé celebram que la remodelació del Govern hagi donat un pes fort a la gestió dels fons europeus amb la creació d’una conselleria que s’hi dedicarà, no entendríem que al final les decisions fossin preses per tècnics d’una oficina o pel Pacte de Reactivació –que és un òrgan que no té per objecte decidir sobre els fons europeus. El que sí que té sentit és que el Parlament, que en té les competències, en faci un seguiment», ha remarcat Tur.

«Exigim al Govern que aclareixi de quina forma es tendran en compte els projectes presentats per part dels consells insulars», ha insistit el diputat Josep Castells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.