cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
19°

Anticorrupció obre una investigació per l'ús irregular d'una targeta del Consell d'Eivissa per part de l'exvicepresidenta

L'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Balears ha decidit obrir formalment una investigació per l'ús presumptament irregular d'una targeta del Consell d'Eivissa, per part de la que va ser vicepresidenta segona, Marta Díaz (abans del PSOE i actualment consellera no adscrita).

L'organisme ha comunicat aquesta setmana l'obertura de la investigació al Parlament, que va ser el denunciant a través d'una iniciativa presentada pel PP. La Comissió d'Afers Institucionals del Parlament va aprovar fa un any la petició per unanimitat.

El PP va sol·licitar que l'Oficina Anticorrupció examinés l'assumpte després de publicar-se que Díaz, sent consellera d'Interior, Indústria, Comerç i Relacions Institucionals, hauria realitzat diferents despeses amb la targeta de crèdit institucional, com pagaments en restaurants, perruqueria, sales de cinema o productes de cosmètica personal.

Tot i que s'ha comunicat ara l'obertura formal de la investigació, l'Oficina porta mesos demanant informació i documentació, a més d'estudiar la normativa del Consell per aclarir si aquestes despeses poden estar realment justificades o no.

Després d'estudiar les despeses carregades a la targeta oficial, l'organisme considera que sí que va poder haver irregularitats i per això ha decidit continuar amb el procediment.

L'Oficina ha fet una quantificació de la despesa suposadament injustificada, si bé la xifra no està tancada. L'afectada ha presentat al·legacions ja en diverses ocasions.

Díaz va presentar a l'octubre de 2019 la seva baixa del PSOE, després de gairebé una dècada de militància, abans que la formació socialista li obrís un expedient disciplinari. L'exvicepresidenta segona del Consell, qui va decidir conservar la seva acta de consellera insular elegida «per a defensar-se», va assegurar estar patint «una campanya brutal de desprestigi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.