algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

'Pau i llibertat per al Sàhara' se suma a una carta dirigida a Biden per a defensar els territoris del Sàhara Occidental

01/02/2021 Varios de los integrantes del intergrupo parlamentario 'Pau i llibertat per al Sà hara'. ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES POLÍTICA 'PAU I LLIBERTAT PER AL SÀHARA' | 'PAU I LLIBERTAT PER AL SÀHARA'

L'intergrup parlamentari 'Pau i llibertat per al Sàhara' s'ha adherit a una carta dirigida al president dels Estats Units, Joe Biden, en la qual es defensen els territoris no autònoms del Sàhara Occidental i es demana que no s'interfereixi de manera unilateral en un conflicte internacional.

En un comunicat, el grup ha explicat aquest dilluns que en aquesta missiva també se sol·licita el rebuig a la declaració contrària a la doctrina dictada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU)sobre la naturalesa d'aquests territoris i els seus drets d'autodeterminació.

Així mateix, aquesta iniciativa demana que es torni a una resolució del conflicte mitjançant la intermediació de l'ONU, que ja es va pronunciar en 1963 mitjançant la Carta de les Nacions Unides, per la qual es reconeix el dret a l'autodeterminació del Sàhara Occidental i s'incideix en què té un estatut separat i diferent del Marroc.

«El grup treballa amb l'objectiu de visibilitzar la situació de precarietat en la qual viu el poble sahrauí en l'exili algerià forçat i, per això, intenta participar en totes les accions per a facilitar una resolució ràpida i pacífica del conflicte sahrauí-marroquí», ha manifestat 'Pau i llibertat per al Sàhara'.

Així mateix, ha apuntat que també s'ha sumat a la campanya 'El Sàhara no és marroquí', organitzada per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.