algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
10°

Ensenyat: «La Covid-19 ens ha demostrat la importància de tenir més autogovern»

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha defensat continuar avançant en el camí de l'autogovern. En aquest sentit, ha explicat que «durant l'actual crisi hem après que les dificultats es gestionen molt millor des de la proximitat que des de la centralitat». Així, el portaveu ecosobiranista ha defensat que ningú coneix més la realitat de les Illes Balears que les mateixes institucions de l'arxipèlag. I per això, ha dit, «ningú no podrà donar una resposta més encertada que les mateixes institucions de les Illes Balears, com de fet ho estan demostrant cada dia, d'ençà que va començar la pandèmia els nostres ajuntaments, els nostres consells insulars, el govern de les Illes i aquest mateix Parlament».

En aquest context, Ensenyat ha recordat la darrera recomanació de la UE que insta a reduir al màxim la mobilitat a territoris com les Illes Balears. Una recomanació que ha donat peu perquè Ensenyat reivindiqués novament davant el Parlament la necessitat de la cogestió aeroportuària. «Què farà l'Estat? Seguirà les recomanacions del que digui la UE o tornarà a seguir el criteri de la senyora Ayuso? No troben que és ben hora que des d'aquí gestionem les portes d'entrada i sortida de ca nostra?», ha interpel·lat els diputats durant la compareixença de la presidenta del Govern.

Durant la seva intervenció, Ensenyat també ha defensat la importància de disposar de més recursos. «Si no gestionam els nostres propis recursos, si no lluitam per allò que és nostre, sempre farem voltes allà mateix, amb un diferència, a cada volta estarem més endeutats». Així, ha destacat que el deute del Govern «no dóna més de si». Una situació que dificulta, segons Ensenyat, la diversificació econòmica.

El portaveu de MÉS ha aprofitat la seva intervenció per a posar de manifest la necessitat de fer autocrítica. La situació actual requereix una dinàmica d'anàlisi constant, de revisió de les decisions preses, d'honestedat i de diàleg social constant. També de la crítica, de la crítica constructiva, «no de la crítica fàcil demagògica i oportunista que no aporta absolutament res«, ha insistit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.