algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Vidal reclama la compareixença d'Escrivà, Maroto i Illa davant la «desastrosa situació sanitària i econòmica de les Balears»

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha reclamat una «compareixença extremadament urgent» dels ministres espanyols José Luis Escrivà, Reyes Maroto i Salvador Illa davant la «desastrosa situació sanitària i econòmica de les Balears».

El senador de designació autonòmica ha explicat que l'actual situació obliga a accelerar una actuació de l'Estat en tres dimensions. D'una banda, Vidal ha reclamat que s'incrementi el número de dosis rebudes atenent el criteri poblacional i la insularitat per a evitar arribar a la temporada d'estiu amb males xifres de la Covid-19.

Igualment, ha demanat un pla de rescat integral per a ajudar al petit comerç, la restauració, els autònoms i el teixit productiu, així com un impuls a l'eficiència de l'Ingrés Mínim Vital, acompanyat d'un allargament dels ERTO.

Per a Vidal, que presentarà una moció al Senat reclamant aquestes tres qüestions, és «indispensable» que els ministres que tenen a veure amb aquestes qüestions «donin la cara».

El senador ha lamentat que fenòmens com estar «a la cua» de les comunitats autònomes en l'arribada de vacunes, el caos en la gestió de l'Ingrés Mínim Vital i dels ERTO, o el fet que no existeixi un pla de suport al teixit productiu i autònoms, «és una calamitat que els ciutadans de les Balears no mereixen». En aquest sentit, Vidal ha recordat que la seva formació ha proposat mesures concretes per a afrontar la tercera ona, que poden «ajudar als ministeris en la seva tasca».

Així, han proposat que l'Estat bonifiqui als autònoms i petites empreses les quotes de la seguretat social i l'IVA. El senador ha defensat que «una ciutadania i una comunitat autònoma fiscalment tan solidària amb l'Estat ara que es troba en una situació econòmica complicada hauria de ser compensada com correspon».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.