algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Les eleccions catalanes seran el 30 de maig

El president del Parlament, Roger Torrent;el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès; i els consellers Meritxell Budó, Miquel Sàmper, Bernat Solé i Alba Vergés entrant a la reunió amb partits sobre el 14-F. 15/01/2021 Horitzontal

Les eleccions catalanes se celebraran el pròxim 30 de maig, enlloc del 14 de febrer. El canvi de data es deu a la situació d'extrema alerta arran de la pandèmia generada per la Covid-19.

El Govern de la Generalitat s'ha reunit aquest migdia al Parlament amb els partits per analitzar-ho i consensuar una solució. La reunió ha començat a les 12 al Parlament i hi han participat 5 membres del govern i representants de totes les forces polítiques amb representació.

A finals de maig

El vicepresident Pere Aragonès i els 4 consellers de les àrees afectades -Acció Exterior i Relacions Institucionals, Presidència, Salut i Interior- hi han anat per proposar-los que les eleccions s'ajornin almenys fins al maig o a principis de juny.

Durant la reunió, el Govern ha concretat més: els ha proposat que les eleccions es celebrin el 30 de maig, proposta que, a més dels partits que formen el govern, JxCat i ERC, també ha convençut la majoria dels altres partits.

Així tant Cs com Catalunya en Comú-Podem i el PP han donat per bona la data. Per la seva banda, el PSC ha expressat que només impugnaria judicialment la decisió si l'ajornament fos fins després de l'estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Els paninsulars mos roban", fa mes de 3 anys

O sigui mai.
Crec no hi haurà més eleccions normals.
Ja hi haurà Partido Único, el model de Venezuela.



Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente